Aaro Asikainen: ”Itseluottamusta tuli repullinen lisää”

Viime vuosina suunnistuksen talvikauden tai yleisurheilutermein ”hallikauden” kovimmaksi kisaksi on muodostunut Portugal O-Meetingin wre-kisa, jolla oli tänä vuonna mittaa 17,9 km.

POM wre long MSE
1) Gernot Kerschbaumer 1:26:11
2) Albin Ridefelt 1:27:18
3) Aaro Asikainen 1:27:20
6) Kiril Nikolov 1:29:01
29) Jere Pajunen 1:36:54

World of o:n kisa-analyysi   POM-kisasivut

– Eilinen wre-kisa oli teknisesti parasta tekemistä kisoissa. Yksi 40 sekunnin pummi ja ok fyysinen vire vaikka alla oli viikon leiri ja kaksi kisaa, analysoi Asikainen.

– Tänään tavoite oli ajaa kärki kiinni. Alussa tuli kuitenkin vähän virheitä, joten yllätys oli iso tullessa vikalle rastille, kun kuulin, että voitto tulee. En nähnyt maastossa ketään, enkä saanut yleisörastilla tietoja tilanteesta. Maalissa fiilis oli tietty hieno, mutta väsynyt.

– Neljään päivään tuli noin 60 km kisavauhtista suunnistusta. Loistava viikko harjoitella kisarutiineja: tankkaamiset, syömiset, aamulenkit jne., jotta palautuminen olisi parasta, kun joka päivä kisataan.

– Olen tyytyväinen suoritustason tasaisuuteen, koska ennen kisoja varsinkin tekninen puoli oli arvoitus. Fyysinen kunnon tiesin olevan hyvä. Tästä on mukava palata kotiin perusharjoittelun pariin. Itseluottamusta tuli repullinen lisää. Kesän tärkeisiin kisoihin on vielä pitkä aika ja parantamisen varaa on joka sektorilla.