FinnSpring

Kevätkauden suurin suunnistuskilpailu, FinnSpring, suunnistettiin Mynämäellä. Lauantaina oli ohjelmassa viestikilpailu ja sunnuntaina henkilökohtainen pitkän matkan kilpailu, joka oli pääsarjoissa samalla Huippuliigan toinen osakilpailu ja maailmancupin näyttökilpailu.

Lauantaina KR kilpaili miesten ja naisten pääsarjoissa molemmissa yhden joukkueen voimin. Naiset suoriutuivat tasaisesti ja tuloksena oli hieno kolmas sija joukkueella Mari Väänänen, Siiri Silvennoinen ja Silja Kauppinen. Miehissä ykkösnyrkki säästeli seuraavan päivän pitkän matkan kisaa varten ja joukkueen muodostivat Lauri Nenonen, Oskari Silvennoinen ja Markus Simonen. Joukkue oli lopulta viestin 54.

Kestävyysurheilu.fi:n uutinen viestistä

Sunnuntain Huippuliigassa miehillä oli edessään vaativa 17,2 km mittainen pitkän matkan kilpailu. Naisilla matkana oli vastaavasti 11,7 km. Parhaiten KR:n suunnistajista onnistui Aaro Asikainen, joka oli kisan seitsemäs ja samalla kisan neljänneksi paras suomalainen, jääden 8.17 minuuttia kisan voittaneelle Paimion Rastia edustavalle norjalaiselle maailmanmestari Olav Lundanesille. Siiri Silvennoinen vastasi parhaasta suorituksesta nuorten puolella, ollen kolmas 18-vuotiaitten eliittisarjassa 6.52 min voittajalle jääneenä.

Aaro Asikainen Huippuliigan lähtökiihdytyksessä (Kuva: Harri Hytönen (Hytonen.kuvat.fi)
Aaro Asikainen Huippuliigan lähtökiihdytyksessä. Kuva: Harri Hytönen (Hytonen.kuvat.fi)

Kestävyysurheilun uutinen

Tulokset ja GPS-seuranta

Televisiolähetys Huippuliigasta Yle Areenassa