Ida Haapala Kalevan Rastin paitaan

Maajoukkuesuunnistaja ja nuorten maailmanmestari Ida Haapala siirtyy edustamaan huippusuunnistusseura Kalevan Rastia kaudesta 2023 eteenpäin. Nurmijärveltä kotoisin oleva 21-vuotias suunnistaja on voittanut mestaruuden nuorten sarjoissa EM

-kisoissa 2018 sekä MM-kisoissa Tanskassa vuonna 2019.

Kaudella 2022 Haapala voitti opiskelijoiden maailmanmestaruuden keskimatkalla ja oli EM-viestissä viidennen sijan saavuttaneessa Suomen joukkueessa. Suunnistuksen lisäksi Haapala kilpailee hiihdossa.

-Aloitin syksyllä lääketieteen opinnot Kuopiossa, jossa järjestetään suunnistuksen MM-kilpailut vuonna 2025. Nyt kun asun useamman vuoden Itä-Suomessa, niin on luonteva hetki vaihtaa tällä suunnalla toimivaan seuraan, Haapala kertoo.

Vuoden 2025 Kuopion MM-kilpailut ovat Haapalan pitkän tähtäimen tavoite. Ensi kesän tavoitteet Haapalalla on Sveitsin MM-kilpailuissa ja maailman cupissa. Vuonna 2024 päätavoite on EM-kisoissa.

-Kalevan Rastista saan apua etenkin taidon kehittämiseen. Seuran leiritys muodostaa hyvän kokonaisuuden

 maajoukkuetoiminnan kanssa, mikä helpottaa oman tekemisen suunnittelua, Haapala jatkaa.

Kalevan Rastin naisten edustusryhmään kuuluu ennestään EM-pronssia voittanut Marika Teini, keskimatkan Suomen mestaruuden voittanut Siiri Silvennoinen sekä EM-viestin avausosuudelta ensimmäisenä vaihtoon tullut Miia Niittynen.

-Seuranvaihdon myötä pääsen harjoittelemaan yhdessä vahvan joukkueen kanssa ja odotan innolla myös Venlojen viestiä. Viestipaikoista joutuu varmasti kilpailemaan tosissaan, mikä vie koko joukkuetta eteenpäin, Haapala kertoo odotuksistaan.