Joensuu-Jukolan kävijätutkimuksesta hyvää palautetta

Joensuu-Jukolan projekti saatiin päätökseensä reilu viikko sitten Jukolan tiedonsiirtokokouksessa, jossa tulevia tapahtuman järjestäjiä evästettiin jakamalla omia kokemuksia. Tiedonsiirtokokouksessa tarkasteltiin myös Jukolan kävijätutkimuksen tuloksia.

Kilpailunjohtaja Arja Makkonen oli tyytyväinen myös projektin päätösviikonloppuun.

Jukolan kävijätutkimuksen mukaan tyytyväisyys tapahtumajärjestelyihin oli erinomainen. Kiitos siitä kuuluu jokaiselle talkootyöhön osallistuneelle. Saamassamme palautteessa korostettiin erityisesti iloista, ystävällistä ja vieraanvaraista tunnelmaa, joka saa palaamaan uudestaan Pohjois-Karjalaan ja Joensuun seudulle. Myös tapahtuman taloudelliset vaikutukset alueelle olivat mittavat. Jukolan viesti –matkalla vieras tai kilpailija kulutti rahaa 180 euroa. Kun tapahtumavieraita ja kilpailijoita oli noin 35 000 jäi tapahtumaan ja Joensuun alueelle Jukolan viestin vaikutuksesta noin 6,3 miljoonaa euroa.

Vuosittain tehtävän kävijätutkimuksen tavoitteena on kartoittaa tyytyväisyyttä tapahtumaan sekä saada kehitysehdotuksia seuraavalle vuodelle. Sponsor Insightin toteuttamaan kyselyyn vastasi 1125 henkilöä. Kyselyn mukaan harrastajasuunnistajien määrä Jukolan Viestissä jatkaa kasvuaan. Tapahtumapäällikkö Börje Vartiainen iloitsee hyvästä yhteistyöstä yhteistyökumppaneiden ja maanomistajien kanssa.

On hienoa, että suunnistus kiinnostaa ja saa näkyvyyttä. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita ei tämän kokoluokan tapahtumaa voisi järjestää. Harpatin metsät ja Enon kisakylä tulivat tutuksi ruudun välityksellä monelle tapahtumaviikonlopun aikana. Joensuu-Jukolan tapahtumia seurasi arviolta noin puoli miljoonaa suomalaista.

Tiedonsiirtokokouksesta myös viestimenestystä

Ensi vuoden Jukolan maastotyyppiin tutustuminen onnistuu Joensuun seudun suppamaastoissa mainiosti. Tiedonsiirtokokouksen yhteydessä Päijät-Hämeen supikoihin tuntumaa haki kovatasoinen joukko, kun Jukolan harjoitusmaastossa järjestettiin harjoitusviesti. Kalevan Rastin parivaljakko Santeri Silvennoinen- Simo Martomaa sijoittui hopealle vajaa puoli minuuttia Lynxin kaksikon jäljessä. Lahti-Hollolan maastoihin kisa-analyysien myötä tästä.