Jukolan viestille vuoden 2017 projektiteko palkinto

Jukolan viesti palkittiin vuoden 2017 projektitekona Helsingissä järjestettyjen projektipäivien yhteydessä. Palkitsemisperusteissa Jukolaa kehutaan erityisesti talkootyön voimannäytteeksi. Myös viestikapulan ja kisajärjestelyiden tietotaidon siirto saa kiitosta.

Erityismaininnan sai Joensuu-Jukolan uraauurtava ympäristötyö, jonka myötä tapahtumalle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti. Joensuu-Jukolan ympäristövastaava Sari Jormanainen iloitsee saadusta tunnustuksesta.

Ympäristösertifikaattia haettiin yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Valo ry:n Ekokompassi Tapahtuma –hankkeen kanssa koko Jukolan viesti-tapahtumalle, ei ainoastaan Joensuu-Jukolalle. Joensuu-Jukolassa ympäristötyö näkyi yhteiskuljetuksina Joensuusta Enoon, lajitteluneuvontana ja sähköisenä käsiohjelmana. Ympäristötietoutta painotettiin myös hankinnoissa ja ruokalistojen suunnittelussa. Lisäksi materiaalitehokkuuteen kiinnitettiin huomiota inventoimalla kalusto joka kiertää Jukolan viestistä toiseen Jormanainen summaa.

Suunnistusväki on ympäristötietoista porukkaa. Siitä huolimatta näiden asioiden tärkeyttä on pidettävä esillä myös jatkossa. Toivottavasti tulevat tapahtumat tavoittelevat aina vain ympäristöystävällisempiä ratkaisuja, Sari hymyilee seuraajiaan evästäen.

Kalevan Rastin järjestämissä Jukolan viesteissä on tehty uraauurtavaa työtä aiemminkin; vuoden 1982 Jukolassa putkiosuudet väistyivät Hassisen hajontojen tieltä ja vuoden 2000 myötä Jukola siirtyi sähköiseen leimausjärjestelmään.

Linkki Suunnistusliiton uutiseen