Kalevan Rasti vahvistuu kolmella urheilijalla

KR saa riveihinsä ensi kaudelle Markus Räsäsen Kuopion Suunnistajista sekä Graham Gristwoodin ja Fanni Gyurkón ruotsalaisesta IFK Moras OK:sta.

Markus Kuopio Trail Cupin Neulamäen kisassa. Kuva: Aapo Laiho
Markus Kuopio Trail Cupin Neulamäen kisassa. Kuva: Aapo Laiho

Markus on Tampereella asuva, alunperin kuopiolainen, 22-vuotias automaatiotekniikan opiskelija. Seuraavassa Markuksen mietteitä liittymisestä punamustiin.

”Halusin liittyä seuraan, jossa on kovatasoiset seurakaverit jotka pystyvät sparraamaan kaikissa yhteisissä harjoituksissa ja leireillä, mikä tuo mukanaan toki myös kovan viestiporukan. Toisaalta myös Kalevan Rastin vahva valmennusosaaminen sekä taidon että fysiikan puolella oli tärkeä tekijä päätökseeni. Luulen että nämä ovat avaintekijöitä kehittyäkseni urheilu-urallani ja uskon että Kalevan Rasti luo minulle näin juuri oikeanlaisen ympäristön edetessäni kohti huippua. Itäsuomalaisena seurana Kalevan Rastilla oli myös osansa valintaani, sillä olen kuitenkin kotoisin sieltä päin Suomea ja vietän siellä melko paljon aikaa vaikka opiskelenkin Tampereella. Tulevaisuuden tavoitteenani on henkilökohtaisella puolella kansainvälinen kärki ja tottakai seuratasolla olla osana menestyvää joukkuetta viesteissä.”

GG vauhdissa Ruotsin MM-kisojen keskimatkalla. Kuva: worldofo.com
GG vauhdissa Ruotsin MM-kisojen keskimatkalla. Kuva: worldofo.com

32-vuotias Graham (tuttavallisemmin GG) on viestin maailmanmestari vuodelta 2008. Hänellä on urallaan suunnistanut 12 kertaa MM-kisoissa, kuusi kertaa EM-kisoissa ja lukuisia maailmancupin kisoja. Henkilökohtaisilta matkoilta hänellä on kolme top 10 sijoitusta MM-kisoista. Kaudella 2016 hän oli parhaimmillaan EM-kisoissa Tsekissä 11. pitkällä matkalla. Vuorijuoksun MM-kisoissa 2016 Graham oli 31.

Grahamin haluaa jatkaa suunnistamista kansainvälisellä tasolla ja tavoittelee maastomatkojen parhaitten sijoituksiensa parantamista. Myös lisämitaleiden voittaminen MM-viestissä Ison-Britannian joukkueessa kiehtoo. Jukolan ja Tiomilan voittaminen ovat myös tärkeitä tavoitteita. Vuorijuoksussa Graham aikoo myös kilpailla jatkossakin. Työkseen Graham tekee suunnistuskarttoja, suunnistusvalmennusta ja järjestää suunnistus- ja juoksukilpailuja. GG:n urheilijaprofiili World of O:ssa

Fanni MM-sprintin karsinnassa 2016 Kuva: worldofo.com
Fanni MM-sprintin karsinnassa 2016 Kuva: worldofo.com

29-vuotias Fanni on Budapestissa syntynyt Unkarin maajoukkuesuunnistaja ja Grahamin aviovaimo. Hän on edustanut Unkaria yhdeksän kertaa MM-kisoissa ja viidesti EM-kisoissa. Fanni on sijoittunut viidesti 20 parhaan joukkoon MM-kisoissa ja parhaat sijoitukset henkilökohtaisilla matkoilla ovat tulleet sprintistä (2016 MM-kisoissa 17.). Hän on tehnyt vahvoja esityksiä myös MM-viesteissä ja -sprinttiviesteissä. Myös juoksukisoissa Fanni on näyttänyt vahvuutensa. Tästä kertovat hänen ennätyksensä 34:46 (10km), 1:15:43 (puolimaraton) and 2:43:09 (maraton). Fannin urheilijaprofiili World of O:ssa

Fannin tavoitteet ovat MM-kisojen pitkällä matkalla ja sprintissä, World Gameseissa ja viesteissä. Hänellä on pitkän tähtäimen tavoitteita maratonille ja muille juoksumatkoille. Fanni ja Graham asuvat Dunblanessa, Skotlannissa. Fanni työskentelee tutkijana Glasgown yliopistossa.

GG:n ja Fannin mielestä on mairittelevaa päästä liittymään osaksi Kalevan Rastia, joka on yksi maailman tunnetuimmista suunnistusseuroista. He odottavat innolla päästä mukaan harjoittelemaan KR:n tasokkaaseen porukkaan niin ulkomaan leireillä kuin Joensuussakin ja kilpailemaan suurviestien kärkisijoista KR:n joukkueessa.

Karjalaisen uutinen (28.11.)