Kalevan Rastin kuntorastit omatoimirasteina 9.4. alkaen

Kalevan Rasti haluaa tarjota turvallisen tavan ulkoilla ja urheilla poikkeustilan aikana. Kuntorastit järjestetään kerran viikossa, siten että rastiliput ovat paikoillaan torstaiaamusta maanantai-iltaan. Ratavaihtoehtoja on perinteiseen tapaan neljä: A-, B-, C- ja perherata. Lisäksi tarjotaan ns. kaikki rastit -karttaa. Kartat tilataan ensisijaisesti Rastilippu-palvelun kautta, josta kuntorastikävijä voi ladata itselleen PDF-kartan ja tulostaa sen. Karttamaksu, viisi euroa, maksetaan Rastilippu-palvelun kautta www.rastilippu.fi. Suomen Suunnistusliitto on ennakoinut tulostusmahdollisuuden tulevan Rastilippuun alkuviikosta. Jos tämä ominaisuus ei löydy Rastilipusta vielä ensi keskiviikkona, Kalevan Rastin internetsivuille avataan erillinen lomake sähköisille karttatilauksille.

Mikäli kartan tulostus ei ole mahdollista, voi koko kuukauden kuntorastikartat tilata paperitulosteena Kalevan Rastin sivuilta (www.kalevanrasti.fi) löytyvän tilauslomakkeen kautta hintaan 22 euroa. Paperitulosteet toimitetaan kuukauden nipuissa toukokuun alusta alkaen. Huhtikuussa ei paperitulosteita ole tarjolla. Toukokuun karttatilaus on tehtävä viimeistään 30.4.2020 mennessä, jotta kartat ehtivät ajoissa perille. Maksu suoritetaan lomakkeelta löytyvien ohjeiden mukaan. Maksutapoina toimivat MobilePay ja pankkisiirto.

Ensimmäiset kuntorastit järjestetään torstaina 9.4.2020 Joensuun raviradan alueella. Toiminta jatkuu tämän mallin mukaisesti toistaiseksi. Mikäli viranomaisten määräykset tai Suunnistusliiton ohjeistus muuttuu, päivitetään toimintamallia sen mukaan. Jokaisen suunnistajan velvollisuus on noudattaa THL:n ajankohtaisia ohjeita ja välttää läheistä kanssakäymistä muiden kuin samassa taloudessa asuvien suunnistajien kanssa. Sairaana ei tule lähteä rasteillekaan.

Jokainen suunnistaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan suunnistuksen aikana. Kalevan Rastin edustajaa ei ole lähtö- ja maalipaikalla, eikä liikenteenohjausta järjestetä. Lähtöpaikalle ohjaavan karttalinkin löydät Kalevan Rastin kuntorastisivuilta ja karttoihin on lisätty pysäköintipaikan osoite ja koordinaatit.

Kuntorastitoiminnan ohjeita voi seurata Kalevan Rastin nettisivuilta (www.kalevanrasti.fi) sekä seuran Facebook-uutisista.

Otamme mielellämme vastaan palautetta kuntorastitoiminnasta, jotta voimme kehittää sitä edelleen. Palautteen voi lähettää seuran sähköpostiosoitteen toimisto@kalevanrasti.fi.

Lisätietoja antaa kuntorastivastaava Timo Lipponen, puh. 0400 718341