Kausi 2019 maalissa

Perinteistä suunnistuskauden päätöstapahtumaa vietettiin tällä kertaa Lomakeskus Huhmarin hienoissa puitteissa Polvijärvellä lauantaina 30.11. Tapahtuma oli oikein onnistunut, sillä mukana oli yli 70 seuran jäsentä; ja mikä hienointa, näistä kolmisenkymmentä oli alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Alkajaisiksi päästiin suunnistamaan Joen Suunnalta ”lainatulla” sprinttikartalla Huhmarin mökkikylässä ja osittain vaativammassakin maastossa Huhmarisvaaralla. Oleg Vokulov oli suunnitellut neljä lyhyttä rataa, joita sai kiertää yhden tai useamman, ja pisin radoista oli omistettu lokakuussa 60 vuotta täyttäneelle Jussi Silvennoiselle. Suunnistuksen jälkeen oli mukava suunnata Vesimaailmaan saunaan ja uimaan. Pesun jälkeen päästiin nauttimaan lounasbuffetti, joka keräsikin kehuja ruokailijoilta.

Lounaan jälkeen vuorossa oli virallinen osuus eli syyskokous, joka vedettiin läpi supsikkaasti. Puheenjohtajana toiselle kaksivuotiskaudelleen jatkaa Jussi Silvennoinen, joka ei tosin pitänyt hyvänä nykytilannetta, jossa hän toimii nyt seuran kaikkien aikojen vanhimpana puheenjohtajana. Ikä tuo kuitenkin väistämättä mukanaan kokemusta, ja Jussin johdolla seuran on turvallista jatkaa kohti ensi vuoden 70-vuotisjuhlavuotta. Luvassa on varmasti hieno vuosi, joka huipentuu SM-yön juhlakilpailuun syyskuun lopussa. Hennariikka Lonka on lupautunut kirjoittamaan jatkoa v. 2000 julkaistulle seuran historiikille. Myös kaikille jäsenille avoin juhla tullaan järjestämään. Johtokunta ottaakin mielellään vastaan ideoita erilaista tavoista juhlistaa merkkivuotta, ja perustettavaan juhlatoimikuntaan kaivataan myös tekijöitä.

Johtokunnassa jatkavat erovuoroisista Eeva Punta, Timo Lipponen, Mari Väisänen ja Ari Piitulainen sekä uutena jäsenenä aloittaa Johan Pääkkönen, Antti Nurmosen jäädessä pois johtokunnasta. Ei-erovuoroiset Maritta Hiltunen ja Reino Nevalainen luonnollisesti jatkavat myös, heidän lisäkseen kaudelle 2020 valittiin Katri Kolmonen ja Oleg Vokulov. Näin saatiin erovuoroisten tilanne korjattua sääntöjen mukaiseksi, jolloin puolet johtokunnan jäsenistä on vuosittain erovuorossa.

Syyskokouksen päätyttyä palkittiin vielä Kalevan Rastin kauden parhaat. Seuran paras miessuunnistaja 2019 on itseoikeutetusti Miika Kirmula, joka toi Suomelle MM-viestihopeaa yhdessä Aleksi Niemen ja Elias Kuukan kanssa. Parhaaksi naissuunnistajaksi valittiin Grace Molloy, jonka hienot saavutukset nuorten MM-kilpailussa Tanskassa jäivät kesällä valitettavan vähälle huomiolle. ”Amazing Grace” Skotlannista otti pronssia sekä sprintissä että pitkällä matkalla ja ankkuroi vielä Iso-Britannialle MM-viestivoiton. Nuorista sarjojensa parhaina palkittiin H20 Oskari Silvennoinen, D20 Siiri Silvennoinen, D18 Venla Liukka, D16 Marikki Juntunen, H14 Jaakko Mäenpää, D14 Hertta Juntunen, H12 Ilmari Mäenpää, D12 Milana Vokulova, H10 Vilho Frisk, D10 Linda Mononen, H8 Lenni Rieppo ja D8 Lila Riissanen. Mikaelin sarvet-kiertopalkinto ojennettiin Jaakko Mäenpäälle, joka kehittyi kauden aikana huomattavasti. Tsemppipalkinnon nappasi Jonne Makkonen, joka on osoittanut aktiivisuutensa eikä luovuta helposti. Vuoden seura-aktiivina palkittiin Oleg Vokulov, joka on idearikas ja ahkera tapahtumien järjestäjä, toimi ratamestarina syyskuun AM-kilpailuissa sekä kesällä seuratyöntekijän tehtävässäkin.

Tilaisuuden lopuksi huomioitiin vielä puheenjohtajan merkkipäivä (pitemmittä puheitta ja ilman kukitusta): Jussille ojennettiin seuran untuvatakki onnittelukortin kera.

 

Suunnistuksen lähtötohinaa

Kauden parhaat juniorit ja seura-aktiivina palkittu Oleg Vokulov

Savo-Karjalan nuorisocupissa menestyneet saivat myös mitalinsa

Varapuheenjohtaja Eeva Punta ja nuorisopäällikkö Mari Väsänen ”takittivat” merkkipäivänsä ohittaneen puheenjohtaja Jussi Silvennoisen

SM-yökilpailun 2020 kilpailunjohtaja Jari Väisänen käytti puheenvuoron ja toivotti kaikki tervetulleeksi järjestelytalkoisiin

 

Kuvat: Mervi Pötry