Kompassi-tapahtumat 2022

 

Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt sekä innostavan tapahtuman elementit. Kompassi-tapahtumat :

Kompassi-cup 

Kompassi-cup tapahtumien kilpasarjoissa 13-14 -vuotiaat kuuluvat Kultakompassi-sarjaan, 11-12 -vuotiaat Hopeakompassi-sarjaan ja 10-vuotiaat ja sitä nuoremmat Pronssikompassi-sarjaan. Tapahtumissa voi olla myös, järjestäjästä riippuen, sarja 15-18-vuotiaille suunnistajille varsinaisten Kompassi-cup sarjojen ulkopuolella, Platinakompassi. Osallistuminen vaatii SSL:n lisenssin eli kilpailuluvan. Lisäksi Kompassi-tapahtumissa on mahdollista osallistua For Fun-sarjoihin, joihin ei vaadita lisenssiä.

Kompassi-cupiin kuuluu pistelasku, mihin huomioidaan kauden viidestä osakilpailusta kunkin suunnistajan neljän parhaan osakilpailun tulos.

Cup-pisteet

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 4 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Mikäli alue päättää järjestää vähemmän osakilpailuita, lasketaan yhteispisteisiin vastaavasti aina yhden osakilpailun verran vähemmän, kuin tapahtumien kokonaismäärä.

Kuva: Pentti Kakkinen