Ketunlenkkikausi alkoi Hasaniemessä

Kuusivuotiaat Ketunlenkkikonkarit Vinka, Sanni ja Mette iloitsivat suunnistuskauden avauksesta.

 

 

 

 

 

 

Pienimmät rinkassa, seuraavat yhdessä vanhempien kanssa, rohkeimmat jo hyvän matkaa edellä tai suunnistamassa ihan itsekseen. Ketunlenkin radat Joensuun kaupungin lähimaastoissa ja ulkoilualueella tarjoavat sopivasti haasteita jokaiselle suunnistajan alulle. Tänä vuonna aikuisikään ehtinyt tapahtuma on suunniteltu lasten ehdoilla, mutta ketään suunnistuskärpäsen puremaa ei käännytetä pois.

Ihan hyvin Ketunlenkillä voi käydä testaamassa suunnistustaitojaan. Usein kysytään, minkä ikäisenä suunnistuksen voi aloittaa? Ihan milloin vaan, vaikka se vastauksena kummastuttaa. Monessa muussa lajissa vaatimukset on helppo asettaa iän mukaan, mutta tässä sama rata sopii niin kaikille ikään katsomatta, toteaa Kalevan Rastin nuorisovastaava Mari Väisänen harrastuksen aloittamista.

Hasaniemessä keskiradan siskontyttönsä Ronjan, 8, perässä kiertänyt Petri Vainio kuvaa suunnistustaidon ja -innostuksen kehittymistä vaiheittain eteneväksi. Parivaljakko aloitti maanantaina neljännen Ketunlenkkikautensa.

Alkuun tärkeintä oli rastien löytäminen ja siihen liittyvä riemu, sitten katsottiin karttamerkkejä ja nyt opetellaan suunnistamista.

Tämän vuotiset ratamestarit ovat Ketunlenkin kasvatteja

Teemme Siirin kanssa paluun Ketunlenkeille muutaman vuoden tauon jälkeen, nauraa Oskari Silvennoinen, jonka suunnistusura alkoi 2-vuotiaana isoveli Santerin jalanjäljissä.

Ketunlenkki on liikuttanut vuosien varrella niin lapsia kuin aikuisia, mutta tilastoihin ovat päätyneet vain lapset. Hasaniemen puistometsissä Ketunlenkkikautta 2018 avasi 134 suunnistajaa tukijoukkoineen. Ketunlenkillä nähdään tänä vuonna myös Hippoja, kun yhteistyössä Osuuspankin kanssa järjestettävä Hippo-Suunnistuskoulu starttaa Ketunlenkin yhteydessä ensi viikolla. Juhlavuonna Ketunlenkin rinnalla järjestetään myös Kettukisoja.

Kalevan Rasti toivottaa tervetulleeksi Ketunlenkille niin uudet kuin kokeneet kävijät. Kalenterin ja lisätietoa löydät täältä

 

Alakuva: Johannes ja Iita tutkivat lähdössä karttaa Antin ja Jannen avustaessa. Kolmanteen Ketunlenkkikauteen startanneet kuusivuotiaat muistivat aiempien vuosien opit.

Hyvin meni, kaikki rastit löytyivät. Ei meitä isiä enää tarvita, lapset osaavat jo mennä itseohjautuvasti, Antti Könttä totesi maalissa.