Löydä Rastilippu ja Talvirastit!

Joensuun seudun suunnistuskausi 2019 käynnistyy torstaina. Talvirastit löytyvät nyt myös Rastilippu-palvelusta. Ilmoittautuminen ja maksaminen eivät vielä ole käytössä, mutta eiköhän nämäkin saada mukaan kesän kuntorasteilla. Käy tutustumassa palveluun https://www.rastilippu.fi/

Talvirastien kalenteri ja lisätietoa myös perinteisesti nettisivulla http://wp.kalevanrasti.fi/talvirastit/

 

Kalevan Rasti järjestää yhteistyössä Liperin Taimi suunnistuksen kanssa kymmenen tapahtuman talvirastisarjan. Talvirasteilla on neljä eri ratavaihtoehtoa, joiden pituudet ovat 1,5 kilometristä seitsemään kilometriin. Talvirastit järjestetään torstaisin eri puolilla kaupunkia asutuksen keskellä. Ensimmäisellä kerralla 31.1. lähtöpaikka on Tiedepuistolla. Radat suuntaavat Mehtimäen, Siilaisen ja Linnunlahden alueille.

Talvirastien ajatuksena on tarjota suunnistuselämyksiä myös talvella. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, olipa kyseessä sitten aktiivisuunnistaja tai ensikertalainen rasteilla. Sopivia haasteita löytyy jokaiselle. Aloittelijalle talvirastit tarjoavat oivan mahdollisuuden perehtyä suunnistukseen. Kaupunkiympäristössä ei tarvitse pelätä eksymistä, ja kartan ja maaston vertaaminen on helpompaa kun maasto on osittain tuttua.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, riittää että ilmoittautuu tapahtumapaikalla. Karttamaksu on 6 €. Seuran jäseniltä maksu on 3 €, kuten myös opiskelijoilta, joilla on kortissaan Sykettä-tarra. Alle 16-vuotiaat suunnistavat maksutta. Suunnistamaan voi lähteä klo 17:30–18:00 välisenä aikana, ja maaliin on saavuttava klo 19:00 mennessä. Järjestäjät opastavat mielellään kartan, kompassin ja Emitin käytössä. Tosin kompassikaan ei ole välttämätön alussa, sillä kartan voi suunnata vertaamalla karttakuvaa ja maastokohteita. Taajama-alueella on toki katuvalot, mutta kartanlukua varten mukaan on syytä varata otsalamppu. Pääosin reitit kulkevat teitä ja muita uria pitkin, mutta välillä poiketaan metsänkin puolelle. Tärkeä on muistaa että kartalla oliivinvihreällä merkityille piha-alueille meneminen on kielletty. Latu-uran voi ylittää, mutta niitä pitkin ei saa edetä.

Kalevan Rasti on jo useamman vuoden ajan järjestänyt suunnistusta myös talvisin, ja osallistujia on parhaimmillaan ollut lähes sata. Tänä talvena Liperin Taimi suunnistus järjestää viimeiset talvirastit torstaina 4.4., jonka jälkeen heti seuraavalla viikolla aloitetaan Joensuun seudun kuntorastien kesäkausi. Nyt on hyvä aika tulla pohjustamaan kesäkuntoa ja nauttimaan talvisesta lähiluonnosta!