Miika Kirmula Kalevan Rastiin

miika_kirmula mc sprinttiMiika Kirmula vauhdissa maailmancupin sprinttikarsinnassa. Kuva: SSL / Pirjo Valjanen

Kalevan Rasti vahvistuu tulevalle kaudelle, kun maajoukkuesuunnistaja ja nuorten maailmanmestari Miika Kirmula vaihtaa ylleen Kalevan Rastin edustusasun. Nuorten keskimatkan MM-kullan lisäksi Kirmulan parhaita meriittejä ovat sotilaiden MM-pronssi vuodelta 2017 sekä pitkän matkan Suomen mestaruus ja MM-viestin viides sija vuodelta 2016. Miika Kirmulan henkilökohtaisena valmentaja on Janne Salmi ja kasvattajaseura Angelniemen Ankkuri.

Kalevan Rastin valmennuspäällikkö Antti Harju on tyytyväinen Kirmulan tulosta seuraan: ”Kyllähän se mieltä lämmittää, että Kirmula luottaa siihen suunnistuksen osaamiseen, joka on Kalevan Rastin koko 2000-luvun menestyksen taustalla. Kirmula on yksi tämän hetken lahjakkaimmista suomalaissuunnistajista ja selkeä vahvistus meille. Kalevan Rasti satsaa vahvasti tulevaisuuteen, ja Miikalle on luvassa isoa roolia KR:n miehistössä tulevina vuosina.”

miika_kirmula 2Joulukinkun sulattelun lomassa Kirmula ehti vastaamaan muutamaan kysymykseen.
Kuva: SSL / Pirjo Valjanen

Tervetuloa Kalevan Rastiin! Mitä odotat Kalevan Rastin toiminnalta?

Hurjaa haastamista kovalta porukalta. Leireillä oppii varmasti uusia asioita uusilta urheilijoilta. On mukavaa nähdä myös miten asioita tehdään Suomen ulkopuolella.

Minkälaisen urheilijan Kalevan Rasti saa riveihinsä?

Olen tunnollinen ja sitoutunut urheilija, joka on päivittäin valmis tekemään pienetkin asiat yhä paremmin, jotta maailman huippu lähenee joka päivä. Kalevan Rastissa pyrin tuomaan omia näkemyksiäni esille, ja uskon että moni voi oppia myös minulta jotain.

Miten olet aikoinasi päätynyt suunnistuksen pariin?

12-vuotiaana muutettuani Saloon äitini ja veljeni kanssa. Kyllä se lähtee siitä, että perheellä on suunnistustausta.

Mitä muuta lajitaustaa sinulla on?

Pelasin nuorempana jääkiekkoa, ja myös monia muita lajikokeiluja löytyy.

Mikä sinua kiehtoo suunnistuksessa?

Erilaiset kartat ja maastot: jokainen treeni on aina erilainen.

Mitkä ovat vahvuutesi suunnistajana?

Vahvuudet ovat fyysisellä puolella ja olen maastojen suhteen kaikkiruokainen. Sekä nopeat että raskaat maastot sopivat minulle.

Kerro suosikkiharjoituksesi.

Kaikki intervallit ovat hyviä, parasta ovat suunnistusvedot takaa-ajolähdöllä.

Missä avaat suunnistuskauden 2018?

Portugalissa helmikuun alussa. Suomessa ensimmäinen kilpailu menee varmaan huhtikuun puolivälin paikkeille.

 

Miika Kirmula osallistui jo joulukuussa Kalevan Rastin Latvian-leirille ja hänet nähdään seuraavan kerran Kalevan Rastin leirillä helmikuussa Portugalissa. Kirmulan urheilijaelämää voi seurata muun muassa hänen Instagram-tililtään tunnuksella @mkirmula.