Miten mukaan suunnistamaan?

Suunnistusharrastuksen voi aloittaa melkein minkä ikäisenä vain. Kalevan Rastiin ovat tervetulleita kaikki suunnistuksesta tai muusta seuratoiminnasta kiinnostuneet.

Lapset, nuoret, vanhemmat ja isovanhemmat voivat käydä samoissa tapahtumissa ja suunnistaa yksin tai yhdessä joko kilpaillen tai kuntoillen tai retkeillen. Suunnistustaidosta on hyötyä arkielämässä, esim. marjareissuilla ja lomamatkoilla.

Kilpailussa sarjoja on 8-vuotiaista 90-vuotiaisiin asti. Myös aloittelijoille on monissa kilpailussa omat helpohkot ratansa. Kuntorasteilla voi aina valita itselleen sopivan radan joko ajanotolla tai ilman.

Kalevan Rasti järjestää ympäri vuoden suunnistustapahtumia, tiedot niistä löytyvät seuran verkkosivuilta http://wp.kalevanrasti.fi/ , tervetuloa mukaan:

  • Ketunlenkki alkaa keväällä toukokuun alussa. Helpot radat Joensuun lähimaastoissa ja puistoissa sopivat aloittelijoille, niin lapsille kuin aikuisille. Riittää, kun ilmoittaudut kartan ostaessasi ja metsästä tultuasi. Halutessasi voit lainata Emit-kortin, jolla leimataan rasteilla. Rastit, tai osan niistä, voit kiertää myös ilman emitiä ja ajanottoa.
  • Kuntorastit alkavat huhtikuussa. Kuntorasteilla ilmoittaudut samalla, kun ostat kartan. Voit halutessasi vuokrata Emit-kortin rasteilla leimaamista ja ajanottoa varten. Voit valita itsellesi sopivan radan ja kiertää sen omaan tahtiin. Kuntorastien radat vaihtelevat helposta hiukan vaativampaan. Muista ilmoittautua maalissa radalta tultuasi.
  • Talvirastit helmi-maaliskuussa tarjoavat mahdollisuuden suunnistaa kaupunkialueella kortteleissa ja ehkä voi tutustua omaan asuinalueeseen uudesta näkökulmasta. Talvirasteilla toimitaan kuten kuntorasteilla, mutta tarvitset pienen lampun kartanlukua varten.
  • Aikuisille tarkoitettua suunnistusopastusta on tarjolla joidenkin kevään kuntorastien yhteydessä.

Varusteet 

  • Tarvitset ulkoliikuntaan sopivat säänmukaiset varusteet
  • Kompassi tai oma emit-kortti eivät ole alkuvaiheessa välttämättömät
  • Harrastuksen jatkuessa panosta hyviin maastojuoksuun sopiviin kenkiin, myös kompassi on hyvä hankinta kartanluvun tueksi.

Maksut

  • Ketunlenkki maksaa 2 euroa /kerta, kuntorastit 7 euroa. KR:n kuntojäsenyys maksaa 45 euroa/vuosi, ja koko perheen jäsenyys 80 euroa/vuosi. Jäsenenä saa alennusta KR:n järjestämistä tapahtumista mm. kuntorasteista.
  • Suunnistusharrastuksesta innostuneille lapsille ja nuorille KR:n ketturyhmissä jäsenyys maksaa 60 euroa. Se sisältää aloittelijoille suunnistusopetuksen Ketunlenkin yhteydessä (suunnistuskoulu), lisäksi 14-vuotiaille ja nuoremmille vakuutuksellisen lisenssin ja kaikille ryhmien jäsenille kilpailujen osallistumismaksut, tuen KR:n suunnistusasun hankintaan sekä ohjatut harjoitukset ja osan leirien maksuista.
  • Järjestämällä Ketunlenkin tai kuntorastit kauden aikana, saat kausikortin kuntorasteille eli voit käydä niillä maksutta. Ensimmäistä kertaa järjestävät saavat tarvittaessa tukea ja neuvoja tehtävään.

 

Suunnistus ei ole vaikeaa, eivätkä rastit ole piilossa 🙂 Jokainen oppii suunnistamaan ja voi harrastaa haluamallaan tasolla kuntosuunnistajana, kilpakuntoilijana tai kehittyä kansainvälisen tason huippusuunnistajaksi asti. Seuran talkootoiminnassa pääsee mukaan järjestämään suunnistustapahtumia sekä tutustuu uusiin ihmisiin.

 

Lisäkysymyksissä ota yhteyttä: toimisto@kalevanrasti.fi tai nuorten toimintaan liittyen mononen.hanna@gmail.com

Metsässä on kiva liikkua, tule mukaan!