Nuorten lopputalvessa on tohinaa!

Kalevan Rastin uuden valmennuspäällikön palkkauksen myötä seuran edustussuunnistukseen sekä nuorisopuolelle on saatu lisäpotkua. Toiminta tiivistyy kohti kesää, mutta jo tulevina talvikuukausina nuorille on tarjolla monipuolista toimintaa. On siis hyvä hetki kerrata talvikauden tarjolla olevia harjoituksia ja tiedottaa tulevista leireistä sekä käytännöistä.

Kauden tavoitteena on tehostaa myClubin käyttöä aktiviteettien tiedotus- ja ilmoittautumiskanavana. Se mahdollistaa mm. karttojen tulostamisen ja harjoituksen toteutuksen suunnittelun oikealle osallistujamäärälle. Toiminnan järjestelyssä aikainen ilmoittautuminen on myös eduksi esimerkiksi varausten riittävyyden kannalta. Kun päätös osallistumisesta on tehty, niin se kannattaa heti kirjata myClubiin! Myös poissaolemisesta ilmoittaminen on arvokas tieto.

Talvikauden harjoitukset

Talvirastit tiistaisin

Suunnistajat tehdään talvella. Talvirastien C-rata on tänä talvena suunniteltu sprinttityyppiseksi seuran nuoria suunnistajia silmällä pitäen. Kovavauhtisena harjoituksena juostu sprintti ylläpitää suunnistusrutiineja sekä kehittää etenkin päätöksentekokykyä reitinvalintojen osalta. Lumiset olosuhteet opettavat myös sopeuttamaan suunnitelmaa olosuhteiden mukaan.

Kokoontuminen talvirasteilla on klo 17.00. Alkuun on ohjattu alkuverryttely, jonka jälkeen on aika itse suunnistussuorituksen. Emit-leimauksen ansiosta pääsee myös vertailemaan reitinvalintoja sekä oman suunnistuksen onnistumista.

Rataharjoitus torstaisin

Kalevan Rastin ratavuorolla harjoitellaan monipuolisesti nopeutta, ketteryyttä, koordinaatiota, lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Nuoret jaetaan vuorolla kahteen ryhmään. Nuoremmilla n. 7-12 v vuorolla harjoitellaan pelin ja leikkien keinoin. Vanhemmat juniorit 13-18 v harjoittelevat harjoittelemaan erilaisia ominaisuuksia.  Etenkin vanhempien nuorten harjoituksiin tuodaan erilaisia karttatehtäviä kehittämään suunnistustaitoa. Rataharjoitukset jatkuvat aina maaliskuun loppuun asti viikoittain joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Ratavuoro on torstaisin klo 19-20 Joensuun Areenalla ja on avoin myös muiden seuralaisten omatoimisille treeneille. Vanhemmat juniorit kokoontuvat jo klo 18.40 Areenan aulaan ulkona tapahtuvaa juoksuverryttelyä varten ja nuoremmat suuntavat suoraan treenin pariin klo 19.00

Nuorten sprinttipäivät lauantaina 11.2. ja 18.3.

Yhteistyössä Itä-Suomen seurojen kanssa tarjolla on erityisesti 14-16-sarjalaisille suunnattuja avoimia sprinttipäiviä kahtena lauantaina. Ensimmäinen päivä järjestetään jo huomenna 11.2. Outokummussa ja Liperissä sekä 18.3. Savonlinnassa. Päivä koostuu aina kahdesta sprinttitreenistä sekä yhteisestä lounaasta treenien välissä. Harjoitusten ratamestareiksi on rekrytoitu seuran edustussuunnistajia.

18.3. järjestettävän sprinttipäivän ilmoittautuminen on jo auki myClubissa ja ilmoittautuminen sulkeutuu noin viikko ennen leiripäivää. Ohjelma tarkentuu lähempänä.

Nuorille suunnatut luennot maanantaina 13.3. ja 20.3.

Kahtena maaliskuun maanantai-iltana järjestetään nuorille ja heidän vanhemmilleen suunnatut suunnistustaitoluennot Itä-Suomen Liikuntaopiston tiloissa. Maanantaina 13.3. Aiheena on suunnistustaito ja luennon pitää Börje Vartiainen ja näillä näkymin Marika Teini on mukana kertomassa omasta taitoharjoittelustaan juniorisarjoissa. Viikko myöhemmin 20.3. teemana on suunnistustaidon opettaminen lapsille ja nuorille. Kalevan Rastin nuorisovalmennuksessa käytössä olevaa filosofiaa on esittelemässä ajatusmallin isä Petri Vainio.

Kataja Basket vs. Karhu Basket -koripallo-ottelu keskiviikkona 1.3. klo 18.30

Keskiviikkona 1.3. on suunnistustreenien sijaan tarjolla penkkiurheilua! Kataja Basket kutsuu joensuulaisten seurojen junioreita, heidän vanhempiaan sekä aktiivisia vapaaehtoisia seuraamaan Korisliigan otteluita Motonet Areenalle. Meille on varattu liput ylemmän loppusarjan otteluun sarjakärki Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Ottelu on siis ilmainen seuran nuorille, heidän vanhemmilleen sekä nuorisotoiminnassa aktiivisesti mukana oleville! Ilmoittautumiset oikean lippumäärän tilaamista varten viikko ennen ottelua myClubiin.

Ajankohtaiset leirit ja kisat  

Junionin sprinttileiri Haminassa 31.3.-2.4.

Kalevan Rasti jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä Savo-Karjalan ja Kaakon alueiden seurojen kanssa. Junionin ensimmäinen leiri järjestetään viime vuoden tapaan sprinttileirinä Haminassa. Leiristä tulee lisätietoja lähiaikoina, mutta tuo viikonloppu kannattaa sprintinnälkäisten jo pistää kalenteriin.

Ahvenanmaan leiri 6.-10.4.

Toiminnassa jo mukana olleiden nuorten kevät starttaa ”ulkomaan” suunnistusreissulla, kun kevätleiri järjestetään Ahvenanmaalla. Leiri on tarkoitettu kaikille n. 10v ja sitä vanhemmille junioreille, jotka selviävät helposta suorasta suunnistusradasta omatoimisesti tai vanhemman varjostamana. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät myClubista. Ilmoittautumiset pyydetään helmikuun loppuun mennessä.

Touhua ja tohinaa riittää jo ennen kuin pääsemme nauttimaan suunnistuksesta Joensuun sulissa metsissä. Huhtikuun ja toukokuun harjoitus-, kisa- ja leiritarjonnasta infotaan tarkemmin maaliskuun alkupuoliskolla.

Tiomila 17-21.5.

Tiomila 2023 juostaan tulevana keväänä normaalia pohjoisempana Skellefteåssa ja kisa käydään sen takia myös normaalia myöhemmin. Viime vuonna olimme mukana kahdella nuorten joukkueella ja sama on tavoitteena tänä vuonna. Matkaan lähdetään keskiviikkona 17.5. Torstaina 18.5 on mahdollista ottaa tuntumaa paikallisiin maastoihin Swedish Leaguen yhteydessä käytävässä kansallisessa kisassa, ja lauantaina nuoret pääsevät sitten irti itse Tiomilan nuorten viestissä. Myös Tiomilaan liittyvät suunnitelmat täsmentyvät lähiviikkoina.

Lopputalvi on siis monenlaista toimintaa täynnä ja keväänkin suunnitelmat ovat jo hyvin aluillaan. Sääolosuhteiden mukaan huhtikuussa käynnistellään suunnistuskautta Joensuussa ja kilpailukausikin pääsee aluilleen huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla. Suunnitelmia kevään osalta hiotaan parhaillaan ja seuraava infopläjäystä on lupa odottaa maaliskuun puolessa välissä.

Äläkä myöskään unohda Kalevan Rastin seurapäivää 25.2.2023 Kontiolahden ah-stadionilla. Ennen seurapäivää on tarkoitus järjestää myös harjoitus nuorille. Olkaahan tästäkin kuulolla!

Lisätiedot

Jere Pajunen

Kalevan Rastin valmennuspäällikkö

jere.pajunen@kalevanrasti.fi /050 56 47 486