Ketturyhmät

Kalevan Rastin nuorten valmennusryhmät eli Ketturyhmät

Suunnistuskoululaiset opettelevat suunnistuksen perusvalmiuksia eli karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja maastossa liikkumista. Suunnistuskoulussa tavoitteena on oppia suunnistuksen perustaidot ja innostua jatkamaan harrastusta Ketturyhmissä.

Jatkoryhmissä pyritään tarjoamaan samankaltaisia haasteita, kuin suunnistuskisoissa tulee eteen. Yhdessä treenataan niin suunnistustaitoa kuin fysiikkaakin. Kaikissa Ketturyhmissä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Metsäketut on ryhmä hieman suunnistusta harrastaneille, jotka osaavat suunnistaa itsenäisesti RR/TR-radan tai varjostajan kanssa helpon suoran radan. Metsäkettujen harjoitukset pidetään Ketunlenkin yhteydessä maanantaisin. Harjoituksissa on vaihtuvia teemoja ja suunnistusharjoituksissa harjoitellaan suunnistuksen perustaitoja.

Taitoketut ovat jo käyneet kilpailuissa / pystyvät itsenäiseen suoritukseen helpolla suoralla radalla. Taitokettuja kannustetaan edelleen liikkumaan monipuolisesti. Seuravalmennuksessa korostuu suunnistustaidon harjoittelu ja lisäksi harjoitellaan mm. juoksutekniikkaa, ketteryyttä, verryttelyä ennen suoritusta, juostaan testijuoksuja ja välillä tehdään peruskestävyysharjoittelua ym. Kesällä harjoitukset järjestetään kesällä taitoharjoitusten yhteydessä, taitoharjoitusten teemoilla.

Valmennusryhmäläiset ovat SM-ikäisiä nuoria ja heille seuravalmennuksessa tarjotaan paitsi suunnistustaidon kehittämiseen tähtäävää taitovalmennusta, myös mahdollisuutta saada valmennusta tavoitteelliseen fyysiseen harjoitteluun. Ryhmä on jaettu kilpasuunnistukseen tähtäävään ykkösryhmään ja harrastesuunnistusryhmään (kakkosryhmä).  Ykkösryhmässä syvennetään oman suunnistussuorituksen analysointia, tehdään yhdessä suunnistajan kanssa suunnitelma suunnistustaidon kehitettävistä osa-alueista sekä aletaan kiinnittää huomiota suorituksen hallintaan ja psyykkiseen valmennukseen. Kakkosryhmässä voi harrastaa suunnistusta haluamallaan tasolla ja ryhmäläisille tarjotaan myös mahdollisuuksia osallistua pienempien ohjaamiseen, harjoitusten suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä muuhun seuratoiminnassa ryhmäläisiä kiinnostavaa toimintaan.

Ketturyhmiin kuuluvat maksavat kilpailevan nuoren jäsenmaksun.

 

Talven harjoitukset

Kalevan Rasti järjestää nuorille viikkoharjoituksia läpi talven harjoituskauden. Ketturyhmäläisille on talven aikana harjoituksia maanantaina ja keskiviikkona sekä välillä myös viikonloppuna. Ketturyhmien yhteinen salivuoro on maanantaisin Utran koululla klo 17-18. Keskiviikkona on mahdollisuus osallistua koko seuran juoksutreeniin Areenalla klo 18:30-19:30. Sunnuntai-iltaisin on myös Pielisjoen koululla seuran sählyvuoro klo 18:30-20. Treenit löytyvät myös seuran nettisivujen kalenterista, josta käy ilmi mahdolliset poikkeusaikataulut ja tarkemmat tiedot harjoituskohtaisesti.

Kerran kuussa pidetään harjoitusleiri tai yhteinen viikonloppuharjoitus. Leiriaikataulu tarkentuu syksyn aikana. Leirien lisätiedot ja ilmoittautuminen myClubin kalenterista.

Kalevan Rastin nuorten valmennustoimintaa johtaa Mari Väisänen

 

Kalevan Rastin nuorisotoiminnan strategia 2019