Ketturyhmät

Kalevan Rastin nuorten valmennusryhmät eli Ketturyhmät

Suunnistuskoululaiset opettelevat suunnistuksen perusvalmiuksia eli karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja maastossa liikkumista. Suunnistuskoulussa tavoitteena on oppia suunnistuksen perustaidot ja innostua jatkamaan harrastusta Ketturyhmissä.

Jatkoryhmissä pyritään tarjoamaan samankaltaisia haasteita, kuin suunnistuskisoissa tulee eteen. Yhdessä treenataan niin suunnistustaitoa kuin fysiikkaakin. Kaikissa Ketturyhmissä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Valkoketut (n. 7-12v) on ryhmä hieman suunnistusta harrastaneille, jotka osaavat suunnistaa itsenäisesti RR/TR-radan tai varjostajan kanssa helpon suoran radan. Valkokettujen harjoitukset pidetään Ketunlenkin yhteydessä maanantaisin. Harjoituksissa on vaihtuvia teemoja ja suunnistusharjoituksissa harjoitellaan suunnistuksen perustaitoja.

Punaketut (n.10-14v) ovat jo käyneet kilpailuissa / pystyvät itsenäiseen suoritukseen helpolla suoralla radalla. Punakettuja kannustetaan edelleen liikkumaan monipuolisesti. Seuravalmennuksessa korostuu suunnistustaidon harjoittelu ja lisäksi harjoitellaan mm. juoksutekniikkaa, ketteryyttä, verryttelyä ennen suoritusta, juostaan testijuoksuja ja välillä tehdään peruskestävyysharjoittelua ym. Kesällä harjoitukset järjestetään kuntorastien yhteydessä. Punaketut voivat osallistua myös taitoharjoituksiin.

Mustaketut (14-18v) ovat SM-ikäisiä nuoria ja heille seuravalmennuksessa tarjotaan paitsi suunnistustaidon kehittämiseen tähtäävää taitovalmennusta, myös mahdollisuutta saada valmennusta tavoitteelliseen fyysiseen harjoitteluun. Ryhmä on jaettu kilpasuunnistukseen tähtäävään ykkösryhmään ja harrastesuunnistusryhmään (kakkosryhmä).  Ykkösryhmässä syvennetään oman suunnistussuorituksen analysointia, tehdään yhdessä suunnistajan kanssa suunnitelma suunnistustaidon kehitettävistä osa-alueista sekä aletaan kiinnittää huomiota suorituksen hallintaan ja psyykkiseen valmennukseen. Kakkosryhmässä voi harrastaa suunnistusta haluamallaan tasolla ja ryhmäläisille tarjotaan myös mahdollisuuksia osallistua pienempien ohjaamiseen, harjoitusten suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä muuhun seuratoiminnassa ryhmäläisiä kiinnostavaa toimintaan.

Ketturyhmiin kuuluvat maksavat kilpailevan nuoren jäsenmaksun (60e v.2021)

 

Kesän harjoitukset

Kalevan Rasti järjestää nuorille viikkoharjoituksia kesällä, heinäkuun kesätaukoa lukuunottamatta. Ketturyhmäläisille pidetään suunnistusharjoitus maanantaina (suunnistuskoululaiset ja valkoketut), taitoharjoitus keskiviikkona (mustaketut) sekä suunnistusharjoitus torstaina kuntorastien yhteydessä (puna-mustaketut, myös valkoketut huoltajan kanssa) ja välillä harjoituksia on myös viikonloppuna. Treenit löytyvät myös seuran nettisivujen kalenterista, josta käy ilmi mahdolliset poikkeusaikataulut ja tarkemmat tiedot harjoituskohtaisesti. Kettukisoja (paikallisia pieniä suunnistuskisoja) järjestetään muutaman kerran kaudessa. Seuraavat Kettukisat ovat 11.5 (sprintti) ja 10.6 (kuntorastien yhteydessä). Syyskauden Kettukisojen aikataulu selviää myöhemmin.

Leirejä pidetään muutaman kerran kauden aikana.  Leirien lisätiedot ja ilmoittautuminen myClubin kalenterista.

Kalevan Rastin nuorten valmennustoimintaa johtaa Mari Väisänen

 

Kalevan Rastin nuorisotoiminnan strategia 2019