Ketturyhmät

Kalevan Rastin nuorten valmennusryhmät eli Ketturyhmät

Siniketut eli suunnistuskoululaiset opettelevat suunnistuksen perusvalmiuksia eli karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja maastossa liikkumista. Sinikettujen tavoitteena on oppia perustaidot niin, että uskaltaa lähteä suunnistusradalle yksin. Sinikettujen taitotaso on vaatimuksena jatkoryhmiin siirtymiselle.

Jatkoryhmissä pyritään tarjoamaan samankaltaisia haasteita, kuin suunnistuskisoissa tulee eteen. Yhdessä treenataan niin suunnistustaitoa kuin fysiikkaakin. Kaikissa Ketturyhmissä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Valkoketut on ryhmä hieman suunnistusta harrastaneille, jotka osaavat suunnistaa itsenäisesti RR/TR-radan tai varjostajan kanssa helpon suoran radan. Valkokettujen harjoitukset pidetään Ketunlenkin yhteydessä maanantaisin. Harjoituksissa on vaihtuvia teemoja ja suunnistusharjoituksissa harjoitellaan suunnistuksen perustaitoja.

Punaketut ovat jo käyneet kilpailuissa / pystyvät itsenäiseen suoritukseen helpolla suoralla radalla. Punakettuja kannustetaan edelleen liikkumaan monipuolisesti. Seuravalmennuksessa korostuu suunnistustaidon harjoittelu ja lisäksi harjoitellaan mm. juoksutekniikkaa, ketteryyttä, verryttelyä ennen suoritusta, juostaan testijuoksuja ja välillä tehdään peruskestävyysharjoittelua ym. Kesällä harjoitukset järjestetään kesällä taitoharjoitusten yhteydessä, taitoharjoitusten teemoilla.

Mustaketut ovat SM-ikäisiä nuoria ja heille seuravalmennuksessa tarjotaan paitsi suunnistustaidon kehittämiseen tähtäävää taitovalmennusta, myös mahdollisuutta saada valmennusta tavoitteelliseen fyysiseen harjoitteluun. Mustakettujen ryhmässä syvennetään oman suunnistussuorituksen analysointia, tehdään yhdessä suunnistajan kanssa suunnitelma suunnistustaidon kehitettävistä osa-alueista sekä aletaan kiinnittää huomiota suorituksen hallintaan ja psyykkiseen valmennukseen.

Nuorten valmennusryhmiin kuuluvat maksavat kilpailevan nuoren jäsenmaksun.

 

Talven harjoitukset

Kalevan Rasti järjestää nuorille viikkoharjoituksia läpi talven harjoituskauden. Ketturyhmäläisille on talven aikana harjoituksia maanantaina ja keskiviikkona sekä välillä myös viikonloppuna. Ketturyhmien yhteinen salivuoro on maanantaisin Utran koululla klo 17-18. Keskiviikkona on mahdollisuus osallistua koko seuran juoksutreeniin Areenalla klo 18:30-19:30. Sunnuntai-iltaisin on myös Pielisjoen koululla seuran sählyvuoro klo 18:30-20. Treenit löytyvät myös seuran nettisivujen kalenterista, josta käy ilmi mahdolliset poikkeusaikataulut ja tarkemmat tiedot harjoituskohtaisesti.

Kerran kuussa pidetään harjoitusleiri tai yhteinen viikonloppuharjoitus. Leiriaikataulu tarkentuu syksyn aikana. Leirien lisätiedot ja ilmoittautuminen myClubin kalenterista.

Kalevan Rastin nuorten valmennustoimintaa johtaa Mari Väisänen

 

Kalevan Rastin nuorisotoiminnan strategia 2019

 

Talvirasti-cup 2020

H/D8 Marjala Utra Noljakka Niinivaara Karsikko Rantakylä Kirkkopuisto Utra Jyrinkylä Yht.
Venni M 10 10
Venla V 10 10
Sofia V 9 9
H/10
Lenni R 10 10
H/D12
Milana V 10 9 19
Veeti R 10 10
H/D14
Ilmari M 10 10 10 30
Henrik J 9 9 9 27
H16
Jaakko M 10 10
Jonne M 9 9
D16
Hertta J 10 10
Iida V 9 9
Kuusi parasta kisaa lasketaan Cup-pisteisiin.
Sarjat
H/D 8-10 Perherata
H/D 12 C-rata
H/D 14 B-rata
H/D 16 B-rata
H/D 18 A-rata