Savo-Karjalan Suunnistus kokoamassa yhdistelmäjoukkuetta Tiomilaan

Savo-Karjalan Suunnistuksen hankkeena on herännyt ajatus lähettää yhdistelmäjoukkue Tiomila-viestiin Ruotsiin 28.-29.4.2018. Seuraavassa Jussi Silvennoinen kertoo hankkeesta tarkemmin.

Jukolassa on sallittua osallistua kisaan firma- tai muilla sekajoukkueilla. Tiomilassa se ei ole mahdollista, mutta Ruotsissa on sallittua koota useiden seurojen yhdistelmäjoukkue. Rajoitteena on se, että ko. seurat eivät omin voimin saisi kymmenhenkistä miesjoukkuetta (tai viisihenkistä naisjoukkuetta) kasaan. Olen viime viikkoina jutellut alueen joidenkin pienten seurojen suunnistajien kanssa, ja kiinnostuneita tuntuu olevan. Kalevan Rastin osalta on myös sellaisia suunnistajia, jotka haluaisivat Tiomilaan, mutta heillä ei ole mahdollisuuksia ykkösjoukkueeseen – he voisivat myös osallistua yhdistelmäjoukkueeseen.

Tiomila on kisana paljon rajumpi kuin Jukola. Huhtikuun yö on synkempi ja kylmempi kuin juhannusviikon yö, ja joukkueiden taso on melko hyvä, Jukolan tapaisia samoilijoita ei Tiomilassa paljoa ole. Sen vuoksi toivoisin yhdistelmäjoukkueeseen tulevien olevan tavoitteellisia ja kehityshaluisia suunnistajia, tarkoitus ei ole koota mitään jäähdyttelijäporukkaa veteraaneista. Osuuspituudet ovat 8-15 km, ja suurin osa niistä pimeässä.

Reissu olisi omakustanteinen. SKS on luvannut maksaa osanottomaksun. Yleensä Tiomilaan on tapana mennä laivalla perjantai-iltana Turusta Tukholmaan. Tänä vuonna kisa on lähellä Tukholmaa, eikä auto ole Ruotsin puolella välttämätön. Paluu sunnuntaina joko päivä- tai yölautalla. Karkeana arvauksena kuluja tulisi jokaiselle ehkä 200 euroa. Jos hanke etenee, voidaan lauttaliput hankkia porukalla ja voidaan myös sopia Suomen puolen kyydit yhdessä. Jos ilmoittaudumme nopeasti, on kisapaikalta mahdollista saada lattiamajoitusta edullisesti.

Yhdistelmäjoukkueen lähettäminen olisi tulevana keväänä helppoa juuri kisan sijainnin takia, monena muuna vuonna kisa on niin kaukana Tukholmasta, että matkajärjestelyt menevät hankaliksi. Nyt päästäisiin aika helpolla. Lisätietoa Tiomilasta:

www.tiomila.se

Toivon reissusta kiinnostuneiden ilmoittautuvan minulle 10.2.2018 mennessä. Päätetään sen jälkeen, kuinka asiassa edetään.

 

Jussi Silvennoinen

jussi.silvennoinen@pp1.inet.fi

040-766 3959