Tritanium Trail Run

Lehmossa nähtiin kovia suorituksia neljättä kertaa KR:n järjestämässä polkujuoksukilpailussa. Tällä kertaa kilpailu kantoi nimeä Tritanium Trail Run, seuran yhteistyökumppani Tritaniumin mukaan. Sateen liukastamilla Utranharjun poluilla kisaan osallistui kaiken kaikkiaan 82 juoksijaa.

Naisten 10 km matkalla Maarit Toivanen paranteli omissa nimissään ollutta reittiennätystä hieman vajaalla parilla minuutilla aikaan 50:49.

Maarit kommentoi päivän kisaa seuraavasti: ”Keli oli liukas, mutta hyvältä tuntui juoksu. Kerran melkein kaaduinkin jyrkässä alamäessä. Pari naista oli alussa mukana, mutta sitten lähdin irti ja aika pitkään juoksin yksin. Sain samaan aikaan lähteneistä miehistä vetoapua. Hyvä reitti ja vaativa maasto!”

Miesten 10 km:llä lyötiin niin ikään aiempi reittiennätys selvästi. Ikaalisten Nousevan-Voiman suunnistaja Aleksi Karppisen voittoaikaa 38:37 voidaan pitää kovan luokan suorituksena, sillä se on minuutin parempi kuin vuosi sitten niin ikään suunnistaja Topi Anjalan juoksema aika.

”Ensimmäiset viisi kilometriä tarkkailtiin Hannun (Airila) ja Karpan (Kari Varis) kanssa. Sitten tuli jyrkkä ylämäki ja innostuin siihen iskemään ihan kunnolla ja sitten kaksikko jäi. Eihän siinä sitten auttanut kuin täyttä höyryä painaa maaliin.”, kertaili Aleksi päivän kisan tapahtumia.

Naisten 20 km voittoon juoksi Virva Nyyssönen ylivoimaisella esityksellä ajalla 01:49:14. Nyyssönen oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa ja 1h 50min alitus vaativalla reitillä lämmitti mieltä sateisessa kelissä.

Miesten 20 km matkalla oli tuttu voittaja. Ultajuoksuseura Sisu:n Tomi Ronkainen nimittäin voitti matkan suvereenisti jo kolmannen kerran. Kellot pysähtyivät tällä kertaa aikaan 01:27:04.

Uutuutena tapahtumassa oli mukana 10 km joukkuekilpailu, jonka voiton vei selvästi Hannu Airilan, Kari Variksen ja Timo Variksen muodostama ”Korpit” joukkue.

Tulokset

10 km juoksijat lähtöviivalla
10 km juoksijat lähtöviivalla