Venlojen viestin voittaja Mari Aarikka suunnitteli Joensuu-Jukolan logon

 

Joensuu-Jukola suunnistetaan 17.6.–18.6.2017 viikkoa ennen juhannusta. Suomen suurimman aikuisliikuntatapahtuman järjestelyistä vastaa ensimmäistä kertaa naiskilpailunjohtaja Arja Makkonen.

Joensuu-Jukola 2017 Joensuun Enossa on 69. Jukolan viesti ja 40. Venlojen viesti. Kalevan Rasti on järjestänyt Jukolan viestin vuosina 1982 ja 2000 Liperin Pärnävaaralla. Kalevan Rasti on voittanut Jukolan viestin vuosina 2004, 2005, 2007 ja 2012–2014 sekä Venlojen viestin 1979 ja 1992.

Järjestelyitä tehdään hyvässä yhteistyössä Kaukametsäläiset ry:n, Suomen Suunnistusliiton ja Puolustusvoimien kanssa. Puolustusvoiminen yhteistyökumppanuus on erittäin merkittävä ja sopimuksen myötä Joensuu–Jukolaa tukee Kainuun prikaati.

Joensuu-Jukolan järjestelyoikeuden myönnettiin Kalevan Rastille vuonna 2011. Alusta asti suurimman vastuun on kantanut Jukolan viestin ensimmäinen naiskilpailunjohtaja Arja Makkonen. Hän on toiminut Kalevan Rastin puheenjohtajana vuosina 1994–1997 sekä 2005–2011, ja on yksi harvoista vuoden 2000 järjestäjistä, jotka ovat edelleen aktiivisesti mukana.

– Suurtapahtuman järjestäminen on pitkäjänteistä työtä. Ydinorganisaatio on koossa, mutta meille on tärkeää edelleen löytää osaavia ja innostuneita ihmisiä joukkoomme. Kilpailumaaston kartoitustyö valmistuu keväällä 2015 ja ratasuunnittelu on erittäin hyvässä vaiheessa, iloitsee Makkonen.

– Kilpailukeskus Enon koulukeskuksessa ja sen välittömässä läheisyydessä tuo omat haasteensa toimintojen sijoittelussa verrattain pienelle alueelle, mutta toisaalta riittävän kompakti alue tuo palvelut ja toiminnot lähelle toisiaan ja on kisavieraiden hyvin tavoitettavissa. Tulemme järjestämään keväällä tiedotustilaisuuksia järjestelyjen etenemisestä Enossa. Jukolan viesti on merkittävä tapahtuma, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi pakallisille yrityksille ja yhdistyksille, muistuttaa Makkonen.

Mari Aarikalla ainutlaatuinen näkemys Jukolasta

Joensuu-Jukolan logon on suunnitellut Venlojen viestin Paimiossa 1993 Rastikarhuissa voittanut Mari Aarikka, jolla on myös paljon muita Jukola-kokemuksia jaettavana.
– Jukolan olen saanut kokea monelta kantilta, mikä rikastuttaa näkemystäni tapahtumasta. Huippupuolella on tietysti merkittävintä Venlojen viestin voitto ja useamman kerran sijoittuminen kymmenen joukkoon. Myös aloitusosuudelta ensimmäisenä vaihtoon tulo Joutsenossa 1989 on hieno kokemus. Nyt kisaa näen kuntoilupuolelta ja ensikertalaisten tunnelmia onkin kiva kuunnella jälkilöylyissä, kertoo Aarikka.

– Järjestelytehtävissä olin Hiisi-Jukolassa, ja tapahtuman visuaalisen ilmeen luonut ja tuotteita suunnitellut Hiisi-Jukolaan 1999 ja Kytäjä-Jukolaan 2010. Mediapuolella tapahtumaa on tullut ikuistettua kameran takaa. Alle kouluikäisestä olen ollut tapahtumassa mukana ja juossut kaikki mahdolliset osuudet ja juoksukerrat – pari alaikäisenäkin. Ainoastaan viime vuonna juoksu jäi väliin selkäleikkauksen vuoksi. Jukolan viesti merkitsee itselle paljon, se on merkittävä ja hyvin järjestetty tapahtuma, josta ei voi olla poissa. Se on hieno liikuntatapahtuma koko perheelle, jossa huiput ja harrastajat kohtaavat, on tunnelmaa, jännitystä, hikeä ja suuren juhlan tuntua luonnon maisemissa, tiivistää Aarikka

– Logoa lähdin työstämään Jukolan viesti -tunnuksen ehdoilla tavoitteena selkeä kokonaisuus. Logon vauhdikkaat viivat kuvastavat viestin osuuksia, lamppujen valoviivoja ja myös maaston käyrästöä. Logon viivoitus antaa arvokkaan tunnelman Karjalan hengessä, väreinä tyypilliset alueen värit musta ja punainen. Jukola-tekstin A-kirjain ilman viivaa tulee Kalevan Rastin logosta, kuvailee Aarikka.

Lisätietoja

Kilpailunjohtaja Arja Makkonen
050 4051 610

Graafinen suunnittelija Mari Aarikka,
050 566 1388

Mediavastaava Juuso Metsälä,
045 352 6569
Painolaatuiset logot juuso.metsala@gmail.com

 

Joensuu-Jukolan harjoituskieltoalue ja kilpailuinfo 

 

Uutisia aiheesta

Yle Pohjois-Karjala: Joensuu-Jukolan järjestäminen vauhdissa: huiput ja harrastajat kohtaavat Harpatin maastossa

Karjalainen: Enossa juostavan Jukolan viestin logo julki