Joensuuhun opiskelemaan

Joensuun kaupungin alueella asuu 75 000 ihmistä. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella opiskelee  lähes 8000 opiskelijaa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa 4000 opiskelijaa. Joensuu on nuorekas opiskelu- ja urheilukaupunki. Joensuu on Suomen kovin kestävyysurheilukaupunki – se on Kaisa Mäkäräisen, Jukka Keskisalon ja Kalevan Rastin kaupunki.

Kalevan Rastin kartat ja ratamestariosaaminen  luovat Joensuuhun Suomen parhaat taitoharjoitusolosuhteet. Kalevan Rastin kartat ovat Rauno Asikaisen, Börje Vartiaisen ja Jussi Silvennoisen tekemiä. Kalevan Rastin taitoharjoitukset ja muut harjoitukset ovat avoimia.

Urheilun ja opiskelun yhdistämisessä auttaa Joensuun Urheiluakatemia, joka on osa Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman urheiluakatemiaverkostoa. Suunnistusvalmentajana toimii Lauri Nenonen.

”Tykkään Joensuusta suunnistuskaupunkina erittäin paljon”

Joensuu on punamustin lasein tarkasteltuna ”suunnistuspääkaupunki”, mutta mitä sanoo Joensuussa opiskeleva SK Pohjantähden Marika Teini?

– Opiskelen oikeustiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Opinnot sujuvat mukavasti, joskin verkkaiseen tahtiin, sillä käyn koulua pääasiassa syyslukukaudella suuren osan keväästä kuluessa leireillä ja kilpailuissa sulissa maastoissa.

– Opintojen ja urheilun yhdistämisessä ei ole juuri ollut ongelmia, koska oikeustieteen luennoilla ei yleensä ole läsnäolopakkoa. Lisäksi Joensuun Urheiluakatemia on tukenut opintojen ja urheilun yhdistämistä hyvin, mm. viime syksynä meillä oli akatemian järjestämä tapaaminen tiedekunnan henkilöstön kanssa, jossa ratkottiin urheilijoiden opiskeluissaan kohtaamia haasteita.

– Tykkään Joensuusta suunnistuskaupunkina erittäin paljon, ja opiskelupaikkakunnan valinnassa kallistuinkin Joensuuhun juuri lähiseudulta löytyvien vaativien ja monipuolisten maastojen vuoksi. Varsinais-Suomessa olisi sulaa suurempi osa vuodesta, mutta maastojen laatu korvaa vähän pidemmän talven. Lisäksi Kalevan Rastin taitoharjoitukset ovat avoimia myös muiden seurojen edustajille. Erityisen hyvää Joensuussa on myös se, että uimahalli, Joensuu Areena (juoksurata ja kuntosali) sekä urheilukenttä sijaitsevat aivan yliopiston vieressä ja myös lenkkipolut alkavat yliopistolta, joten siirtyminen koululta reenaamaan ja toisinpäin ei vie aikaa.

Seuraa Marikaa Instagramissa @marikateini ja Twitterissä @teinim.

Kalevan Rastin kasvatti Asikainen opiskeli Joensuussa

Kalevan Rastin kasvatti Aaro Asikainen on valmistunut fysioterapeutiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Opiskeluaikaisella videolla Asikainen pohtii opiskelun ja urheilun yhdistämistä.

Hae Joensuuhun opiskelemaan!

Joensuun Urheiluakatemia Itä-Suomen yliopisto – hakijana huippu-urheilija   Karelia-amattikorkeakoulu – urheilun ja opiskelun yhdistäminen