Joensuun myllystä Tukholmaan

Kuva: Aapo Laiho. Kuopio-Jukolan voittajat.
Kuopio-Jukolan voittajat. Jere Pajunen keskellä ylhäällä.

Olen kantanut ylpeänä Kalevan Rastin värejä viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Tuo aika on jättänyt jäljen minuun monella tapaa. Matkaan on tarttunut paljon muistoja, jotka nostavat edelleen hymyn huulille. Olen todella kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea viime vuosien aikana niin kilpailussa urheilijan roolissa kuin jäsenenä osana seuran muuta toimintaa. Haikein fiiliksin olen kuitenkin päättänyt edustaa ensi kaudella IFK Lidingö SOK:ta.

Miksi siis vaihtaa hyvää tai ehkäpä jopa parasta? Yritän avata hieman omaa ajatusmaailmaani. Olemme avopuolisoni Susannan kanssa syksyn mittaan muuttaneet Lidingöhön toteuttaaksemme yhden yhteisen unelmamme ulkomailla asumisesta. Paikallinen seura tarjoaa hyvän kattauksen yhteisharjoituksia, joihin osallistuminen on helpompaa seuran jäsenenä. Olen Joensuusta poismuutettuani kaivannut yhteisharjoituksia, jotka koen olleen kehitykseni kannalta elintärkeitä.

Nyt on lisäksi viimeisiä hetkiä tehdä muutos urheilun saralla. Olen viimeiset pari vuotta polkenut suunnistuksen osalta paikallani tai jopa taantunut. Intohimo ja motivaatio harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen on vielä olemassa, mutta oikeastaan muutaman vuoden Jyväskylässä asuessamme tunsin keinojen itsensä kehittämiseen olevan vähissä. Koen Ruotsiin muuton tarjoavan uuden mahdollisuuden kokeilla jotakin erilaista, joka toivottavasti pystyy nostamaan kehityskäyräni taas noususuuntaan.

Urheilijana saan pitkälti kiittää Kalevan Rastia ja sen valmennustoiminnassa mukana olleita saavuttamastani tasosta. Kehityskäyräni sai jyrkän nousukulman, kun pääsin joensuulaiseen myllyyn muokattavaksi. Seuran tarjoamat olosuhteet harjoitella ajoivat innokkaan ja kokemattoman urheilijan ylikuntoon, joka jälkeenpäin kääntyi positiiviseksi kehitykseksi. Ratkaisu pulmiin on aina löytynyt, kunhan on suunsa vain kehdannut avata.

KR:n huippusuunnistajat ovat olleet enemmän kuin seurakavereita. Se sparraus, mitä olen saanut Suomen ja maailman parhailta suunnistajilta, on ollut korvaamatonta kehitykseni kannalta. Samalla on syntynyt ystävyyssuhteita, jotka eivät katso seuraa tai paidan väriä. On ollut kunnia taistella useasti viesteissä rinta rinnan KR:n paidassa. Uskon, että yhteishenki ja keskinäinen luottamus ovat siivittäneet minut hyviin viestisuorituksiin.

Vuosien mittaan olen nauttinut seuran yhteisistä ponnisteluista. Kilpailujen järjestäminen ja muut talkoot ovat olleet tärkeitä tapahtumia etenkin Joensuusta poismuuton jälkeen. Talkoilun lomassa on ollut mahdollisuus tutustua ja rupatella monen seuran aktiivin kanssa. On ilo tulla Enoon yhteisiin Jukola-talkoisiin ensi kesänä teidän kanssanne saattamaan vielä yksi projekti maaliin asti.

Vielä kerran kaikille: KIITOS!

Vaikka paita vaihtuu siniseen, punamusta ei lähde sydämestä kulumallakaan.

Jere Pajunen