Kalevan Rastin joukkueet viikonlopun 10mila-viestiin

Kalevan Rastin joukkueet hakevat tasaisia suorituksia tulevan viikonlopun 10milasta. Vaikka Joensuun seudulla on sulaa maastoa on runsaslumisen talven jäljiltä niukalti, ei tilanne viestiin valmistautumisen osalta poikkea aiemmista vuosista

– Joensuun korkeudelta 10milaan on pitänyt poikkeuksetta lähteä hankien keskeltä. Ei se ennenkään ole haitannut. Sulaa maata jalkojen alle edeltävällä viikolla Ilomantsiin menevän maantien varresta, yötreeni Ruotsissa ja viivalle. Aiempina vuosina olen tehnyt yötreenin edeltävänä iltana, nyt pääsin lähtemään reissuun niin, että yötreenin ja kisan väliin mahtuu yksi hyvin nukuttu yö, kertoo kuudetta osuutta vievä Aaro Asikainen viestiin valmistautumisen kaavasta.

Hyvä joukkuesuoritus miesten tavoitteena

Miesten joukkue juoksee järjestyksessä Jan Prochazka, Santeri Silvennoinen, Philippe Adamski, Kiril Nikolov, Markus Räsänen, Aaro Asikainen, Lauri Nenonen, Miika Kirmula, Jan Petrzela ja Hannu Airila.

Miesten joukkueen valinnoista kohta vuosikymmenen vastannut Antti Harju kuvaa kuluneen kevään lähtökohtia haastaviksi.

– Eräänlainen siirtymävaihe on joukkueessa menossa, se on ollut tiedossa jo pitkään. Kokeneet suunnistajat motivoituvat ja latautuvat tärkeimpiin kilpailuihin, uudet ja nuoremmat oriit tekevät tuloaan joukkueeseen ja nostavat tasoaan. Kevään loukkaantumiskierre on osaltaan vauhdittanut muutosta ja moni juokseekin uudenlaisella roolituksella. Mielenkiintoista seurata, mihin hyvä joukkuesuoritus riittää.

Naiset viime vuotisen sijoituksen tuntumaan

Miesten joukkueen tavoin kevät ja sairastumiset ovat koetelleet joukkueen kokoonpanoa, jopa niin, että miesten joukkueen juoksujärjestys saatiin julki ennen naisia. Naisten joukkueen juoksujärjestys on Siiri Silvennoinen, Mari Väänänen, Fanny Gyorko, Netta Rajamäki, Amelie Chataing

Ensimmäistä kertaa avausosuutta juokseva Siiri Silvennoinen odottaa hyvin sujuneen talven jälkeen kaikkia kevään kisoja innolla.

– Kevään kilpailukausi alkoi toden teolla viime viikolla, ja monia hyviä kisoja on edessä. Viestistä odotan hyvää suoritusta. Omalla kohdalla viime vuotisesta jäi rutkasti parannettavaa, vaikka joukkueena juoksimme silloinkin hyvin, muistelee Siiri sijalle 20. sijoittuneen joukkueen suoritusta.

Punamustat kantavina voimina myös SKS:n joukkueissa

Alkutalvesta Savo-Karjalan suunnistuksen joukkueen kokoamisen käynnistänyt KR:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen iloitsee siitä, että joukkue lopulta saatiin jalkeille. Joukkue juoksee Pohjois-Karjalaisin voimin, sillä suunnistajat edustavat seuratasolla Kalevan Rastia, Keski-Karjalan Rastia ja Rasti-Pielistä.

– Viimeinen vara jouduttiin kyllä käyttämään, kuten kevään kilpailuissa usein sairastumisten takia käy, toteaa kolmannelle osuudelle lamppua virittävä Silvennoinen joukkueen kokoonpanosta. Muutoin huoltajana viikonlopun viestejä seuraava puheenjohtaja iloitsee juoksukomennuksestaan huolimatta seurojen yhteistyöstä.

– On tärkeää, että halukkaat pääsevät osallistumaan viestikilpailuihin. Kymmenen juoksijan löytäminen seurasta kuin seurasta on tiukassa. Toivottavasti vastaavilla tavoin saadaan jatkossakin useampia joukkueita jalkeille ja yhä useampi päätyy kilpasuunnistuksen tielle vähintään näiden viestien verran. Suunnistuksessa kun riittää haasteita kaiken ikäisille, Jussi muistuttaa.

Savo-Karjalan suunnistajien joukkueessa juoksevat Oskari Silvennoinen, Markus Simonen, Jussi Silvennoinen, Oleg Vokulov, Anssi Kokkonen, Linda Talbonen, Pieti Liukka, Marko Hämäläinen, Tommi Hynninen, Eppu Honkanen

10milan tunnelmaan myös kotisohvalta

Sulan maaston ja kovavauhtisen suunnistuksen maailmaan voi hypätä esimerkiksi nettitv-lähetyksen ja onlinetulosten kautta. Naisten viesti alkaa lauantaina 28.4. klo 14.15 Suomen aikaa. Miesten viesti starttaa Suomen aikaa klo 21.30.

Noin viidentoista euron (150 sek) hintaisen nettitv-lähetyksen ohjeineen löydät täältä

Online-tulokset päivittyvät täällä