Keskimatkan kansallinen kilpailu Oinasvaara Wild 11.7.2020

Kisasivut

 

Koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden myötä kilpailukalenterista hävisi suurin osa kesän kilpailuista. Jukola ja rastiviikot siirrettiin tulevaan vuoteen ja monet kansalliset kilpailut päätettiin perua. Kesäkuun alussa rajoitukset hieman hellittivät. Samalla myös Kalevan Rastissa herättiin tilanteeseen, jossa kisoja on vähän ja ne vähätkin ovat kovin kaukana. Tämä ei tosin juuri eroa normaalitilanteesta, mutta johtokunta päätti omalta osaltaan helpottaa kisapulaa. Niinpä Kalevan Rasti järjestää lauantaina 11.7. keskimatkan kilpailun Ilomantsin erämaassa, johon Joensuustakin on matkaa 75 km. Paikka on niin syrjäinen, että kilpailujen osallistujamäärälle asetettu yläraja 460 ei varmastikaan tule täyttymään. Myös kilpailukeskuksen pienuus asettaa rajotteita, mutta tavoitteena onkin tarjota matalan kynnyksen kisa 100-200:lle lähiseudun suunnistajalle. Toki myös kauempaa tulevat suunnistajat ovat tervetulleita. Kilpailujen läpivieminen ei tule suuresti poikkeamaan kuntorasteista, sillä Suunnistusliiton ohjeistuksen mukaan tapahtumassa ei saa olla esimerkiksi pesupaikkaa tai tulostaulua.Tärkeimmät eli maasto ja kartta tulevat olemaan priimaa; niistä ei tingitä. Palkintona jaetaan lahjakortit pääsarjoissa kolmelle parhaalle ja nuorten sarjoissa voittajille. Ikäsarjoissa voittajille varataan tavarapalkinnot. Kaikille 12-sarjalaisille ja nuoremmille jaetaan maalissa osallistumispalkinnot.

 

Oinasvaaran kisa on myös kuntosuunnistajalle hyvä tilaisuus lähteä kokeilemaan suunnistusta kilpailussa. Kukaan ei varmasti jää lopullisesti metsään, vaikka siellä saattaakin saada mukavasti aikaa kulumaan. Keskimatkan radat ovat pituudeltaan suunnilleen kuntorastien B- ja C- ratojen välistä, mutta kisaradat ovat taidollisesti kuntorastiratoja vaativampia eli kisoissa saa paremmin vastinetta rahoilleen! Mikäli kilpaileminen kiinnostaa, niin rohkeasti vain rekisteröitymään Irmaan ja ostamaan lisenssi Suomisportista. Lisäohjeita täällä.

 

Kilpailuun voivat osallistua myös Kalevan Rastin omat jäsenet. Oinasvaara sijaitsee sen verran etäällä Joensuusta, että maastotuntemusta ei liene kenelläkään liikaa. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on liki 90, mukana ovat mm. Marika Teini ja Jani Lakanen. Ilmoittautuminen Irmassa viimeistään sunnuntaina 5.7. Tervetuloa erämaiseen kisaan!