Ketunlenkki

JOTAIN VANHAA, JOTAIN UUTTA – KETUNLENKKI UUDISTUU KESÄKSI 2022

Ketunlenkki on Kalevan Rastin järjestämä, lapsille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen suunnistustapahtumien sarja, josta löytyy kaikille sopivat radat taitotasosta riippumatta. 

Ketunlenkillä on pitkät perinteet Joensuun seudun lasten ja nuorten  liikuttajana. Kaudelle 2022 haluamme tuoda mukaan uusia elementtejä kannustamaan suunnistustaidon oppimisessa ja lisäämään suunnistukseen lajinomaista vauhdikkuutta.

 

KETUNLENKKI UUDISTUU SEURAAVIN TAVOIN:

 1. Kartat ja radat ostettavissa/nähtävissä jo etukäteen: Hanki tapahtumassa seuraavan Ketunlenkin kartta valmiiksi ja tutustu rataan huolella jo kotona. Mikäli et pysty hankkimaan karttaa etukäteen, on radat tutkittavissa viikkoa ennen myös Kalevan Rastin nettisivuilla. Me Kalevan Rastissa uskomme, että rataan tutustuminen ja oman reitin suunnittelu hyvissä ajoin etukäteen on paras tapa oppia suunnistamaan oikein. 
 2. Emit-laina: Saat Emit-kortin lainaan Kalevan Rastilta, kun vain muistat palauttaa sen aina suunnistuksen jälkeen takaisin. Emittejä on rajallinen määrä, mutta päästessään loppumaan niitä kyllä vapautuu maastosta takaisin melko nopeasti.
 3. Rastiralli-leimausrata: Vauhtia ja ketteryyttä sekä nopeita leimauksia ennen tai jälkeen varsinaista suunnistusta Emit-leimausradalla.
 4. Navisport-tulospalvelu: Tutki omia rastiväliaikoja suunnistuksen jälkeen Navisport-palvelun kautta samalla, kun piirrät oman reittisi kartalle. 
 5. Ketunlenkki-cup: Ketunlenkki-tapahtumiin kehitelty pistelaskujärjestelmä, joka kannustaa vauhdikkaaseen mutta myös sinnikkääseen suunnistamiseen radan loppuun saakka, vaikka reitin varrella sattuisi virheitä syntymäänkin. Pistelaskujärjestelmässä jokaisella rastivälillä on merkitystä. Kauden päätteeksi ahkerimmat, vauhdikkaimmat ja sinnikkäimmät palkitaan.

 

KETUNLENKIN HINTA JA MAKSUTAVAT: 

 • Ketunlenkin hintana on 4e/tapahtuma tai kausikortti 50e (sis.17 tapahtumaa). Hinnat sisältävät kartan, Emit-lainan, tulospalvelun sekä Rastirallin.
 • Kalevan Rastin jäsenille Ketunlenkki on ilmainen. Tutustu jäsenmaksutyyppeihin täällä.
 • Maksutapoina käteinen ja pankkikortti.

 

KETUNLENKKIKALENTERI 2022

Ketunlenkille pääsee suunnistamaan kalenterin mukaan maanantaisin klo 17-18.30. 

Huomioi 2.6. Bonus-kerta kuntorastien yhteydessä, jolloin paikalla on Ketunlenkiltä tuttuja huomioliiviin pukeutuneita ohjaajia opastamassa kuntorastien käytäntöihin.

 

Pvm Paikka Radat
9.5. Hasaniemi Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
16.5. Mehtimäki Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
23.5. Aavaranta Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
30.5. Marjala Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
2.6. Lehmon koulu Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
6.6. Noljakka Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
13.6. Kuhasalo Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
20.6. Paihola Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
KESÄTAUKO
1.8. Utra (itä) Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
8.8. Onttola Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
15.8. Pärnävaara Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
22.8. Ukonharju Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
29.8. Vierevänniemi Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
5.9. Siilainen Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
12.9. Mertalammet Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
19.9. Kontioniemen koulu Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
26.9. Repokallio Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset
3.10. Lykynlampi Lyhyt Keskipitkä Pitkä Tulokset

 

RADAT:

Seuraavan Ketunlenkin radat tulevat tutkittavaksi ylläolevaan taulukkoon aina edeltävän viikon tiistaina. Kartta avautuu klikkaamalla linkkiä. Huomioithan, että karttatiedostojen tulostaminen on kielletty.  Ketunlenkki-kartta on mahdollista hankkia aina jo ennakkoon edellisessä tai paikan päällä ajankohtaisessa tapahtumassa.

LYHYT: Erittäin helppo rata aloittelijalle, jolla seuraava rasti usein melkein näkyy, kun vain osaa katsoa riittävän kauas.

KESKIPITKÄ: Helppo rata, jonka keskivälillä on hieman haastavampia rastivälejä.

PITKÄ: Helpohko rata, joka sisältää suunnistustaitoa kehittäviä opetuksellisia elementtejä.

 

KETUNLENKIN TOIMINTAOHJEET

ketunlenkki toimintaohjeet.docx

Toimintaohjeet ovat nähtävillä myös tapahtumapaikalla.

 

KETUNLENKKI-CUP

Lue lisää Ketunlenkki-cupin pistelaskujärjestelmästä:

KETUNLENKKI_CUP.docx

Ketunlenkkicupin pisteet päivittyvät jokaisen Ketunlenkin jälkeen tähän taulukkoon:

Ketunlenkki-cupin pistetilanne

 

MUUTA HUOMIOITAVAA KETUNLENKKI-TAPAHTUMISSA:

 • Radat on suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi, mutta jokainen suunnistaja on kuitenkin vastuussa omasta turvallisuudestaan suunnistuksen aikana. 
 • Tonteille ja yksityisille pihoille meno on ehdottomasti kiellettyä!! Tontit on merkitty karttaan oliivinvihreällä värillä. Muita kiellettyjä suunnistuspaikkoja ovat viljellyt pellot, moottoriliikennetiet ja rautatiet. Lisäksi kartalla voi olla muita kielletyiksi merkittyjä alueita. Ne on merkitty karttaan violetilla pystyviivoituksella tai pinkillä rasterilla. Voit aina kysyä tapahtuman järjestelijöiltä, jos kielletyt alueet ovat epäselviä.
 • KR:n kuntosuunnistus- ja omatoimisuunnistustapahtumissa on otettu käyttöön suositus, jossa ei suositella koirien mukaan ottamista näihin tapahtumiin. Suositus perustuu saamaamme palautteeseen maanomistajilta ja aiemmin Suunnistusliiton tekemään suositukseen.

 

Tiedustelut:  toimisto@kalevanrasti.fi