Kilpailukauden ensimmäiset kisat Pohjoismaissa

Edustusryhmän urheilijat kilpailivat Göteborgsdubbeln keskimatkalla 9.4. Tiomilaan valmistavan leirin lopuksi. Parhaista suorituksista vastasivat Thierry Gueorgiou voitollaan ja Aaro Asikainen neljännellä sijalla. Tulokset

Pääsiäisenä kilpailtiin kolme suunnistajien ”kevätklassikkoa” Varsinais-Suomessa lumettomissa, mutta kylmissä olosuhteissa. KR:n suunnistajia oli mukana kisoissa laajalla rintamalla. Kisaputken avasi pitkäperjantain Saaristorastit Paraisilla nopeakulkuisessa kalliomaastossa. Aaro oli tasaisessa H21 -sarjassa 5., jääden voiton ottaneelle Olli Ojanaholle hieman reilun minuutin. D21 -sarjassa Mari Väänänen oli 10. Hertta Juntunen otti ylivoimaisen voiton kolmella minuutilla D12TR -sarjassa.

Lauantaina oli vuorossa Ankkurirastit Salossa. Toiselle sijalle D18 -sarjassa suunnisti Siiri Silvennoinen. Hertta Juntunen otti viikonlopun toisen voittonsa D12TR -sarjassa.

Viimeisenä oli vuorossa erityisesti edustussuunnistajille tärkein kisa, Silja-Rastit. Silja-Rastit olivat miesten ja naisten pääsarjoissa Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu ja samalla maailmancupin näyttökilpailu. Parhaista suorituksista vastasivat Hannu Airila ja Aaro Asikainen ollen peräkkäisillä sijoilla 11. ja 12. Huippuliigan TV-lähetys on katsottavissa Yle Areenassa.

IMG_4869
Hannu viimeisellä rastilla. Kuva: Harri Hytönen (Hytonen.kuvat.fi)