KR suunnistusvuosi 2017

Viikkotapahtumissa lähes 8000 suunnistuskertaa

Joensuu-Jukolan vuonna 2017 Joensuun seudulla suunnistettiin ahkerasti. Kävijäennätyksiä kirjattiin kaikissa tapahtumissa. Viime talven lumilla korttelirastien 8 tapahtumassa oli keskimäärin 67 suunnistajaa (532 suoritusta). Sulan maan aikaan suunnistettavissa seuran tapahtumissa suoritukset nousivat uusille tuhatluvuille. Torstain kuntorasteilla kirjattiin 5300 suoritusta ja Ketunlenkit maanantaisin liikuttivat 2125 lasta. Totutun tavan mukaan Ketunlenkin suorituksiin kirjattiin ainoastaan lapset ja nuoret. Kiitos mukana olosta myös huoltajille ja vanhemmille!

 

Kansainvälisiltä kilpakentiltä 3 MM-mitalia

Kalevan Rastin paidassa menestyttiin myös kilpailuissa. MM- kilpailuissa maajoukkuettaan edustivat Amelie Chataing, Fanni Gyuerko, Thierry Guergiou, Fabian Herner, Graham Gristwood ja Jan Petrzela. Thierry päätti maajoukkueuransa keskimatkan maailmanmestaruuteen, Fabian otti samalla matkalla hopeaa. Lisäksi miehet kukitettiin viestin päätteeksi, Thierry Ranskan hopeajoukkueessa ja Fabian viidenneksi suunnistaneessa Sveitsin joukkueessa. Edellä mainittujen lisäksi edustusurheilijoistamme Aaro Asikainen suunnisti maailmancupin kiertueella.

 

SM- kilpailuissa 39 kertaa kymppisakkiin

Kotimaan kamaralla kalevanrastilaiset palkittiin SM-mitalilla 17 kertaa. Hennariikka Lonka (D60) oli kauden mitalirohmu 4 Suomenmestaruuden ja yhden hopean myötä. Korkeimmalle korokkeelle ehtivät myös Markus Räsänen (H21 yö), Mari Väänänen (D35 sprintti) ja Tarja Silvennoinen (D50 yö). Sisko Turusen kausi oli kolmen hopean (D50 keskimatka, pitkä ja erikoispitkä) ja yhden pronssin (yö) värittämä. D50- sarjan hopeajoukkueessa suunnistivat Siskon lisäksi Elina Raijas ja Mervi Pötry. Pronssia nappasivat Siiri Silvennoinen (D18 keskimatka), Aaro Asikainen (H21 keskimatka) ja Markus Räsänen (H21 erikoispitkä). 22 suoritusta riitti sijoille 4-10.

 

Nuorisokisoista rutiinia suunnistuskilpailuihin, Jukolassa kansanjuhlaa

KR järjesti vuonna 2017 81 suunnistustapahtumaa. Näistä suurimmat osanottomäärät keräsi Harpatin maastot, jossa suunnisti yhteensä 16000 venlaa ja veljestä. Nuorisokisoissa (2 keväällä ja 2 syksyllä) kirjattiin 112 tulosta. Lisäksi suunnistusrutiineihin paneuduttiin niin aikuisten kuin lasten suunnistuskoulussa. Osana Suunnistus näkyväksi- hanketta lasten ja nuorten suunnistustapahtumia järjestettiin 21 kpl (lähes 3000 suunnistussuoritusta).