Marika Teini Kalevan Rastiin

Marika Teini, kuva: Pentti Kakkinen

Vuoden 2018 keskimatkan Euroopan mestari hakee uusia tuulia suunnistusuralleen joensuunlaisen Kalevan Rastin paidasta. SK Pohjantähteä menneellä kaudella edustanut Teini on tullut vuosien mittaan tuttu näky Kalevan Rastin toiminnassa, sillä hän asuu ja opiskelee Joensuussa.

-Pohjantähdessä kaikki oli tuttua ja turvallista, mutta tunsin tarvitsevani jotain uutta kehittyäkseni vielä paremmaksi urheilijaksi. Uskon, että KR:n tunnetusti laadukas suunnistusvalmennusosaaminen ja tasokas, arvokisavalmistautumista palveleva leiritys voi sitä tuoda. Erityisen kiinnostavaa on hypätä mukaan nousevaan naisten ryhmään katsomaan, mitä voimme toisiltamme oppia. Ja alkaahan jopa hitaasti lämpiävästä satakuntalaisesta tuntua, että 8 vuoden Joensuussa asumisen jälkeen on aika siirtyä kotikaupungin seuraan, Kertailee Teini seuravaihdon syitä.

Marikan kokemus on arvokasta Kalevan Rastin nuorelle naisten ryhmälle, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Absoluuttiselta maailman huipulta olevan esimerkki on tärkeää kehittymisen kannalta niin metsässä kuin muussa urheilijan elämässä. Uskon, että naiset ovat halukkaita oppimaan sekä haastamaan ja ottavat tämän seurasiirron myötä vielä yhden askeleen eteenpäin. Naiset väläyttelivät hyvin kotimaisissa viesteissä jo viime kesänä ja jatkossa meillä on realistiset mahdollisuudet kamppailla suurten viestien palkintopallipaikoista, kertoo Kalevan Rastin

Oona Tonder

valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Jere Pajunen.

Kalevan Rastin naisten ryhmä vahvistuu myös Anna Moilasella ja Oona Tonderilla. 28-vuotias kajaanilaislähtöinen Anna on juossut viime vuodet Kuopion Suunnistajien paidassa. Moilasen tuo Kalevan Rastiin halu ulosmitata omaa potentiaaliaan ja mielessä ovat erityisesti suurviestit. Tuloslistoilla on totuttu näkemään Tonderin nimi KR:n lyhenteen edellä ja rastilaisuus onkin vahvasti Oonalla veressä. 16-vuotias Oona on kotoisin Ruokolahdelta ja käy tällä hetkellä lukiota Vuokatissa. Kalevan Rastiin Oonan tuo hyvä treeniporukka, laadukkaat leirit sekä viestijoukkueet. Oonan odotuksissa on kokonaisvaltainen kehittyminen suunnistajana ja uskoo, että Kalevan Rasti tarjoaa siihen loistavat olosuhteet.

Latvian maajoukkuesuunnistaja Rudolfs Zernis punamustiin

26-vuotias latvialaissuunnistaja muistetaan ehkä parhaiten ennakkoluulottomista otteista vuoden 2018 MM-viestin ankkuriosuudella vieden maansa viestiä kärkipaikalla osuuden puolessa välissä. Zerniksen paras henkilökohtainen MM-sijoitus on 17. sija Norjan MM-kisoista 2019.

-Neuvotteluja on käyty Zerniksen kanssa pidemmän aikaa. Nyt ajankohta oli otollinen vaihdolle, sillä Rudolfs sai opinnot pakettiin Ruotsissa ja pystyy sitoutumaan paremmin Kalevan Rastin toimintaan. Hänestä saamme kehityskelpoisen juoksijan sekä monikäyttöisen suunnistajan suurviestejä ajatellen. Runkomiehistömme on viime vuosina koostunut rutinoituneista viestinviejistä, mutta tulevilla kausilla vastuuta tulevat kantamaan seuraava, tällä hetkellä n. 25-vuotiaiden suku

polvi, jolla parhaat vuodet ovat vielä edessä. Uskon, että Kalevan Rasti palaa jo tulevana kesänä suurviestien kärkikolmikkoon miesten puolella ja henkilökohtaisella puolella odotan muutamalta juoksijalta nousua kansalliseen k

ärkeen ja maajoukkueeseen asti, Pajunen toteaa.

Myös 20-vuotias Ville Pasanen juoksee ensi kaudella Kalevan Rastin paidassa. Pasasen paras meriitti kuluneelta kesältä on 4. sija SM-sprintissä H20-sarjassa. Kuopiolaisen Kalevan Rastiin tuo taidolliset kehittymismahdollisuudet.

Uudet kasvot nähdään toiminnassa ensi viikolla 3-6.12.2020, kun valmennusryhmät leirittävät Joensuun seudulla.