Markus yösuunnistuksen suomenmestari

Markus Räsänen suunnisti viikonloppuna Laihialla kisatussa sm-yössä mestariksi. Jo perjantain karsinnassa nuorukainen osoitti hyvää menoa. Lauantain finaalissa hyvä lopputulos alkoi konkretisoitua viimeisillä rastiväleillä.

Suunnistin hyvin, ainoa mainittava pieni virhe tuli kolmosrastilla. Oma suoritus oli hyvä ja aikamoisen letkan keräsin matkalta mukaan. Loppua kohti alkoikin tuntumaan, että hyvä sija on varmaan tulossa.

Markus keväällä tiomilaleirin yötestissä Göteborgissa
Markus keväällä tiomilaleirin yötestissä Göteborgissa

KR:n kokonaispanos yössä oli muutoinkin mainio. Lauri Nenonen ja Santeri Silvennoinen suunnistivat jaetulle sijalle 12. Markuksen tapaan Laurin ja Santerin sijoitus sm-kilpailuissa koheni yhdellä, kun kilpailun nopein mies ukrainalainen maajoukkuemies Kooveen Oleksander Kratov juoksi sm-kilpailujen ulkopuolella.

Rastit löytyivät yön pimeydessä palkinnon arvoisesti myös Oskari Silvennoiselta (10. H18) ja Jussi Silvennoiselta (5. H 55). 50 vuotiaat naiset ottivat 2 mitalia, kun Tarja Silvennoinen suunnisti mestariksi ja Sisko Turunen oli 3. 60 vuotiaissa Hennariikka Lonka jatkoi mitaliputkeaan hopealla.

Sprintin sm-mitalit ratkottiin tutun ratamestarin laatimilla radoilla

Helsingin Suunnistajien järjestämässä sm-sprintissä finaalien radat olivat aiemmin KRää edustaneen Kalle Rantalan käsialaa. Kotikenttäedusta ei kuitenkaan Kannelmäessä suunnistetuilla radoilla voi puhua. Etukäteen kehuttu kisamaasto innosti 35-vuotiaiden mestariksi suunnistanutta Mari Väänästä.

Odotin kisaa mielenkiinnolla, sprinttiä on mukava juosta tuollaisessa ympäristössä. Muutoinkin kahden kisan juoksemisessa samana päivänä on hauskuutensa. Tavallaan koko päivä suunnistetaan ja kisojen välissä oleva aika pitää osata käyttää hyvin.

Hennariikka Lonka palkittiin 60-vuotiaiden mestarina. Palkinnoille ylsi myös Siiri Silvennoinen 17-vuotiaiden viidennellä sijallaan. Pääsarjassa KR:n Markus Räsänen oli kilpailun 12. 53 sekuntia kärjelle jäänyt suunnistaja oli suorituksellaan sm-kilpailun 9.

Viestissä D50 joukkueet lähellä kahta mitalia, miehet pääsarjassa 5.

Espoossa suunnistetun R1 viestin parhaasta menosta vastasi miesten pääsarjan joukkue Markus Räsänen, Santeri Silvennoinen, Jan Prochazka, Hannu Airila. Ankkurina juossut Hannu kuvasi matkaa yksinäiseksi.

Suunnistus ja vauhti oli kohtalaista, muttei timanttista. Ankkuripätkä oli aikalailla yksinäisen miehen reissu, yhtään kilpaveljeä en nähnyt matkan aikana.

18-vuotiaat pojat ylsivät myös palkinnoille. Kolmikko Pieti Liukka, Markus Simonen ja Oskari Silvennoinen suunnistivat sijalle 9.

D50 sarjan tasavahvat joukkueet suunnistivat Hyvinkäällä sijoille 2 ja 4. Hopeajoukkueen kokoonpano Elina Raijas, Mervi Pötry, Sisko Turunen oli lopulta vajaan 4 minuuttia kolmikkoa Aija Koistinen, Tarja Silvennoinen ja Hennariikka Lonka nopeampi.