Ketturyhmät

Kalevan Rastin nuorten valmennusryhmät eli Ketturyhmät

Suunnistuskoululaiset opettelevat suunnistuksen perusvalmiuksia eli karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja maastossa liikkumista. Suunnistuskoulussa tavoitteena on oppia suunnistuksen perustaidot ja innostua jatkamaan harrastusta Ketturyhmissä.

Jatkoryhmissä pyritään tarjoamaan samankaltaisia haasteita, kuin suunnistuskisoissa tulee eteen. Yhdessä treenataan niin suunnistustaitoa kuin fysiikkaakin. Kaikissa Ketturyhmissä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Valkoketut (n. 7-12v) on ryhmä hieman suunnistusta harrastaneille, jotka osaavat suunnistaa itsenäisesti RR/TR-radan tai varjostajan kanssa helpon suoran radan. Valkokettujen harjoitukset pidetään Ketunlenkin yhteydessä maanantaisin. Harjoituksissa on vaihtuvia teemoja ja suunnistusharjoituksissa harjoitellaan suunnistuksen perustaitoja.

Punaketut (n.10-14v) ovat jo käyneet kilpailuissa / pystyvät itsenäiseen suoritukseen helpolla suoralla radalla. Punakettuja kannustetaan edelleen liikkumaan monipuolisesti. Seuravalmennuksessa korostuu suunnistustaidon harjoittelu ja lisäksi harjoitellaan mm. juoksutekniikkaa, ketteryyttä, verryttelyä ennen suoritusta, juostaan testijuoksuja ja välillä tehdään peruskestävyysharjoittelua ym. Kesällä harjoitukset järjestetään kuntorastien yhteydessä. Punaketut voivat osallistua myös taitoharjoituksiin.

Mustaketut (14-18v) ovat SM-ikäisiä nuoria ja heille seuravalmennuksessa tarjotaan paitsi suunnistustaidon kehittämiseen tähtäävää taitovalmennusta, myös mahdollisuutta saada valmennusta tavoitteelliseen fyysiseen harjoitteluun. Ryhmä on jaettu kilpasuunnistukseen tähtäävään ryhmään ja harrastesuunnistusryhmään.  Mustaketut-ryhmässä syvennetään oman suunnistussuorituksen analysointia, tehdään yhdessä suunnistajan kanssa suunnitelma suunnistustaidon kehitettävistä osa-alueista sekä aletaan kiinnittää huomiota suorituksen hallintaan ja psyykkiseen valmennukseen. Harrasteryhmässä voi harrastaa suunnistusta haluamallaan tasolla ja ryhmäläisille tarjotaan myös mahdollisuuksia osallistua pienempien ohjaamiseen, harjoitusten suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä muuhun seuratoiminnassa ryhmäläisiä kiinnostavaa toimintaan.

 

Talven harjoitukset

Kalevan Rasti järjestää nuorille viikkoharjoituksia talven aikana Joensuu Areenalla to 1.12 alkaen klo 19.00 – 20.00. Areenan harjoitus painottuu juoksutekniikkaharjoitteluun sekä muuhun juoksuharjoitteluun ja lauantain harjoitus on suunnistusta, talviaikaan maastona toimii kaupunkiympäristö.

Leirejä pidetään muutaman kerran kauden aikana.  Leirien lisätiedot ja ilmoittautuminen myClubin kalenterista.

Lisätietoja KR:n nuorten Ketturyhmistä : toimisto@kalevanrasti.fi

 

Harjoitusohjelma (peruskestävyyskaudelle)

Harjoitusohjelma on tarkoitettu harjoittelun tueksi niille, keillä ei ole henkilökohtaista valmentajaa. Ohjelman ovat laatineet KR:n nuorten valmentajat.

Harjoitusohjelma 

Lisätietoja Hanna Monoselta (mononen.hanna@gmail.com)