Rollier ja Pohjala Kalevan Rastiin

Baptiste Rollier ja Johannes Pohjala vaihtavat Kalevan Rastiin norjalaisesta Kristiansand OK:sta.  Pohjala opiskelee Joensuussa ja hänen tavoitteina ovat Tiomilan ja Jukolan ohella paluu kansalliselle tasolle.

– Molemmat ovat jo ennestään tuttuja kavereita ja sopivat porukkaamme mainiosti. Ryhmässä alkaa taas olla kunnolla leveyttä, ja tuntuu että meillä on nyt aika hyvä pöhinä päällä, joka potkii sopivasti jokaista yksilöä eteenpäin. Ensi kaudella yritetään olla pikkuisen parempia kaikilla sektoreilla ja tarkoitus on palata voittokantaan niin Tiomilassa kuin Jukolassakin, kertoo miesten valmentaja Antti Harju.

Kalevan Rasti valmistautuu tulevaan kauteen parhaillaan Jukola-leirillä 29.10.-1.11. Lappeenrannassa.

Rollierin isosta palkintokaapista löytyy viestin MM-kultaa vuodelta 2009 ja neljännet sijat pitkältä matkalta Ranskasta 2011 sekä keskimatkalta Italiasta 2014. Rollier on voittanut Jukolan 2006, 2009 ja 2015 sekä Tiomilan 2008 ja 2009.

Kalevan Rasti on ollut erittäin taitavana suunnistajana tunnetun Rollierin mielessä jo pitempään.

– Haluan uusia haasteita ja mahdollisuuden harjoitella ja kilpailla huippuryhmässä.

Rollier odottaa tulevasta kaudesta mielenkiintoista.

– Tavoitteeni 2016 ovat hyvät suoritykset EM-ja MM-kisoissa sekä ”tupla” eli Tiomilan ja Jukolan voitto samana vuonna. Toivottavasti usea unelma toteutuu.

Rollier tuntee Kalevan Rastin suunnistajia jo entuudestaan ja hän uskoo sopeutumisen olevan helppoa.

Kuva: Rémy Steinegger