Tiomilasta tavoitteena voitto

FQ4A9592

Kalevan Rastin omat joukkueet eivät kilpaile Joensuu-Jukolassa, joten Tiomila on kauden tärkein viestikilpailu Kalevan Rastille. Göteborgissa 28.-29.4. kilpailtavalla Tiomilalla on erityinen merkitys senkin takia, että kaikkien aikojen paras miessuunnistaja, ranskalainen Thierry Gueorgiou lopettaa uransa Viron MM-kisoihin ja siirtyy elokuun alusta Ruotsin suunnistusmaajoukkueen valmentajaksi.

– Thierryn viimeisenä huippuvuonna jokaisella yhteisellä leirillä ja kilpailulla on erityinen merkityksensä. Tiomila on tänä vuonna myös ainut suurviesti meille ja se tuo mukanaan erityisiä tunteita ennen kilpailua. Tämän ansiosta lataus ennen kisaa on joukkueella varmasti kova ja siinä on positiivista voimavaraa, kunhan osaamme sen kanavoida oikein, kertoo valmentaja Antti Harju.

Harjun mukaan Göteborgin Tiomilan maasto vaikuttaa etukäteen erittäin mielenkiintoiselta.

– Käytössä oleva maastoalue on laaja ja monimuotoinen, ja eri osuuksilla on varmasti luvassa hieman erilaisia suunnistustehtäviä maaston osien käytön mukaan. Uskon suhteellisen vaativan maaston erottelevan jyvät akanoista ja mitalikamppailu alkanee totuttuun tapaan tiputusleikkinä pitkän yön jälkeisistä osuuksista lähtien, arvioi Harju.

Myös Joensuussa asuva Kalevan Rastin kasvatti Aaro Asikainen on samoilla linjoilla.

– Maasto tulee olemaan raskaampi fyysisesti kuin edellisvuosina. Tosin reittivalinnoilla pystyy hyvin välttelemään raskaimpia paikkoja, avaa Asikainen huhtikuun alun Tiomilaleirin oppeja.

Kalevan Rastin joukkueen sukupolvenvaihdosta on odotettu viisi vuotta, mutta jälleen kerran joukkue on etukäteen se kaikista kovin. Kalevan Rasti on voittanut nykyaikaisen Tiomilan 2010, 2011, 2013 ja 2014. Ensimmäisen kerran Kalevan Rasti voitti Tiomilan jo vuonna 1983.

– Joukkue on ennen kaikkea rutinoitunut ja toistaiseksi valmistautumisen osalta kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Tavoitteena on seistä korkeimmalla pallilla sunnuntaiaamun palkintojenjaossa. Se on tiukassa kilpailussa kivenkova mutta tälle joukkueelle realistinen tavoite, linjaa Harju.

 

Kalevan Rastin joukkue Tiomilaan

1. Lauri Nenonen

2. Aaro Asikainen

3. Santeri Silvennoinen

4. Jan Prochazka

5. Philippe Adamski

6. Baptiste Rollier

7. Thierry Gueorgiou

8. Hannu Airila

9. Graham Gristwood

10. Fabian Hertner

Joukkue naisten viestiin

1.  Mari Väänänen

2. Paula Iso-Markku

3. Fanny Gristwood

4. Siiri Silvennoinen

5. Amelie Chataing

Kisasivut