Tule mukaan nuorten toimintaan !

Tule mukaan Kalevan Rastin nuorten toimintaan !

Suunnistusharrastuksen voit aloittaa melkein minkä ikäisenä vain – tule rohkeasti kokeilemaan. Nuorimmat suunnistajat ryhmissämme ovat 7-vuotiaita ja monet käyvät suunnistamassa jo alle kouluikäisenä yhdessä huoltajan kanssa. Suunnistuksen aloittaminen ei ole myöhäistä vielä aikuisenakaan 🙂

Kalevan Rastiin ovat tervetulleita kaikki suunnistuksesta tai muusta seuratoiminnasta kiinnostuneet. Suunnistusta voit harrastaa omatoimisesti tai yhdessä toisten suunnistavien nuorten kanssa nuorten ryhmissä eli Ketturyhmissä (7v- 18v)

Lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ovat erityisesti Ketunlenkki ja kuntorastien radoista lyhimmät : perherata ja C-rata.  Lisäksi järjestämme Kettukisoja, joissa voi kokeilla kilpailemista eri ikäisten sarjoissa.

  • Ketunlenkki alkaa keväällä toukokuun alussa. Helpot radat Joensuun lähimaastoissa ja puistoissa sopivat aloittelijoille, niin lapsille kuin aikuisille. Riittää, kun ilmoittaudut kartan ostaessasi ja metsästä tultuasi. Halutessasi voit lainata Emit-kortin, jolla leimataan rasteilla. Rastit, tai osan niistä, voit kiertää myös ilman emitiä ja ajanottoa.
  • Kuntorastit alkavat huhtikuussa. Kuntorasteilla ilmoittaudut samalla, kun ostat kartan. Voit halutessasi vuokrata Emit-kortin rasteilla leimaamista ja ajanottoa varten. Voit valita sopivan radan ja kiertää sen omaan tahtiin yksin tai kaverin tai huoltajan kanssa. Kuntorastien radat vaihtelevat helposta hiukan vaativampaan, perherata vastaa Ketunlenkin ratoja eli on helppo. Muista ilmoittautua maalissa radalta tultuasi.
  • Ketturyhmissä voit harrastaa suunnistusta omien tavoitteidesi mukaan yhdessä muiden nuorten suunnistajien kanssa. Pienempien harjoitukset ovat Ketunlenkillä ja isompien kuntorasteilla tai taitoharjoituksissa. 
  • Kettukisoissa voit kokeilla suunnistuksessa kilpailemista. Kisoihin voi osallistua, vaikka ei suunnistaisi Ketturyhmissä – ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Nuorin sarja on 8-vuotiaiden RastiReitti eli viitoitettu suunnistusrata, joka on myös 10-vuotiaiden kisasarja. Helppo suora rata tai osittain viitoitettu TukiReitti on kisasarjana 11-12-vuotiaille ja 13-vuotiaille ja vanhemmille on helpohkot suorat suunnistusradat.

Varusteet

  • Tarvitset ulkoliikuntaan sopivat säänmukaiset varusteet
  • Kompassi tai oma emit-kortti eivät ole alkuvaiheessa välttämättömät
  • Harrastuksen jatkuessa panosta hyviin maastojuoksuun sopiviin kenkiin, myös kompassi on hyvä hankinta kartanluvun tueksi.

Maksut

  • Ketunlenkki maksaa 2 euroa /kerta, kuntorastit ovat alle 16v ilmaiset.
  • Suunnistusharrastuksesta innostuneille lapsille ja nuorille KR:n ketturyhmissä jäsenyys maksaa 60 euroa. Se sisältää aloittelijoille suunnistusopetuksen Ketunlenkin yhteydessä (suunnistuskoulu), lisäksi 14-vuotiaille ja nuoremmille vakuutuksellisen lisenssin ja kaikille ryhmien jäsenille kilpailujen osallistumismaksut, tuen KR:n suunnistusasun hankintaan sekä ohjatut harjoitukset ja osan leirien maksuista.

Suunnistus ei ole vaikeaa, eivätkä rastit ole piilossa +  metsässä on kiva liikkua, tule mukaan! 🙂

Lisätietoja : katri.kolmonen@gmail.com