Tule mukaan nuorten toimintaan !

 

Suunnistusharrastuksen voit aloittaa melkein minkä ikäisenä vain – tule rohkeasti kokeilemaan! Nuorimmat suunnistajat ryhmissämme ovat 7-vuotiaita ja monet käyvät suunnistamassa jo alle kouluikäisenä yhdessä huoltajan kanssa. Suunnistuksen aloittaminen ei ole myöhäistä vielä aikuisenakaan.

Kalevan Rastiin ovat tervetulleita kaikki suunnistuksesta tai muusta seuratoiminnasta kiinnostuneet. Suunnistusta voit harrastaa omatoimisesti tai yhdessä toisten suunnistavien nuorten kanssa nuorten ryhmissä eli Ketturyhmissä (7v- 18v).

 

HIPPO-SUUNNISTUSKOULU

Kalevan Rasti järjestää keväisin Hippo-suunnistuskoulun yhteistyössä Pohjois-Karjalan Osuuspankin kanssa. Suunnistuskoulu on paras tapa tutustua suunnistusharrastukseen heti keväällä Kalevan Rastin ohjaajien johdolla ja keväällä 2022 suunnistuskoulua järjestetään neljä kertaa, jonka jälkeen toivomme mahdollisimman monen suunnistuskoululaisen jatkavan lajin saloihin tutustumista lasten ja nuorten Ketturyhmissä.

Hippo-suunnistuskoulun aikataulu KEVÄT 2022:

ma 16.5. Mehtimäki

ma 23.5. Aavaranta

ma 30.5. Marjala

to 2.6. Lehmon koulu (Kuntorastien yhteydessä)

Ilmoittautumiset: katri.kolmonen@gmail.com

 

Lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ovat erityisesti Ketunlenkki ja kuntorastien radoista lyhimmät: perherata ja C-rata.  Lisäksi järjestämme Kompassi-tapahtumien sarjan, jossa voi kokeilla kilpailemista lähialueella helpoilla radoilla.

 

  • Ketunlenkki alkaa keväällä toukokuun alussa. Helpot radat Joensuun puistoissa ja lähimaastoissa sopivat kaikille suunnistuskokemuksesta riippumatta. Riittää, kun ilmoittaudut järjestäjälle kartan ostaessasi ja metsästä tultuasi. Halutessasi voit lainata Emit-kortin, jolla leimataan rasteilla.
  • Kuntorastit alkavat huhtikuussa. Kuntorasteilla ilmoittaudut samalla, kun ostat kartan. Voit halutessasi vuokrata Emit-kortin rasteilla leimaamista ja ajanottoa varten. Voit valita sopivan radan ja kiertää sen omaan tahtiin yksin tai kaverin tai huoltajan kanssa. Kuntorastien radat vaihtelevat helposta hiukan vaativampaan, perherata vastaa Ketunlenkin ratoja eli on helppo. Muista ilmoittautua järjestäjälle maalissa radalta tultuasi.
  • Ketturyhmissä voit harrastaa suunnistusta omien tavoitteidesi mukaan yhdessä muiden nuorten suunnistajien kanssa. Ketturyhmäläiset harjoittelevat Ketunlenkeillä, nuorten taitoharjoituksissa sekä kuntorasteilla. 
  • Kompassi-tapahtumat ovat lähialueella järjestettäviä matalan kynnyksen suunnistuskilpailuja 8-14 -vuotiaille, joissa voit kokeilla suunnistuksessa kilpailemista. Kompassi-tapahtumiin voi osallistua, vaikka ei suunnistaisi Ketturyhmissä – ne ovat avoimia kaikille kilpailemisesta kiinnostuneille. Tapahtumiin osallistuminen vaatii kilpailuun ilmoittautumiseen Irmassa sekä lisenssin, jonka voi hankkia helposti Suomisport-palvelun kautta. Kalevan Rastin junioriohjaajat auttavat mielellään Suomisportin ja Irman käytössä.

Varusteet

  • Tarvitset ulkoliikuntaan sopivat säänmukaiset varusteet
  • Kompassi tai oma emit-kortti eivät ole alkuvaiheessa välttämättömät
  • Harrastuksen jatkuessa panosta hyviin maastojuoksuun sopiviin kenkiin, myös kompassi on hyvä hankinta kartanluvun tueksi.

 

Metsässä on kiva liikkua, tule mukaan!

Lisätietoja : mononen.hanna@gmail.com